L’Escola Canta finalitza sense cloenda a causa de la crisi sanitaria per la Covid-19

717

Es tracta d’un recurs d’innovació educativa, centrat en els valors de treball en equip i el plurilingüe a través de la música

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló han acordat suspendre la cloenda de la tercera edició de l’innovador projecte educatiu ‘L’escola canta‘. Aquesta decisió és conseqüència de la situació actual d’alerta sanitària per fer front a la pandèmia mundial del virus Covid-19 que estem patint.

Aquest recurs d’innovació educativa, centrat en els valors de treball en equip i en el desenvolupament de competències en matèria plurilingüe a través de la música, ha mobilitzat aquest curs més de 7.200 alumnes de Primària de 14 comarques del territori valencià, amb la implicació de 132 escoles de 51 municipis. En aquesta edició multitudinària, específicament de la ciutat de Castelló hi participen més de 1.800 escolars, vora mig miler més que fa tres anys.

La suspensió del projecte suposa la cancel·lació dels 14 concerts comarcals que tancaven aquesta tercera edició de ‘L’escola canta’ previstos per a final de maig i en els quals s’anava a estrenar la cantata ‘El cor de la Terra’, creada per a l’ocasió. Aquesta obra, amb partitura del compositor Pablo Anglés i lletra del director del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) específic Artisticoexpressiu d’Educació de la Generalitat, Ximo Montañés, aborda la temàtica de l’emergència climàtica.

Segons el regidor d’Educació, Francesc Mezquita: “Hem decidit ajornar la cloenda de ‘L’escola canta’, plantejada per a final de maig, perquè a causa de l’alerta sanitària per la Covid-19 no hi ha temps material per a tancar de manera digna el projecte i que l’aprenentatge que estava previst es complete” i ha assegurat que “la nostra intenció és continuar el pròxim curs expandint aquesta iniciativa, nascuda a Castelló, i de la qual, gràcies a l’interés de la Conselleria d’Educació, ja gaudeixen milers d’alumnes al conjunt del territori”, ha destacat l’edil.

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano, ha volgut “mostrar el nostre agraïment pel treball i l’entusiasme mostrat envers ‘L’escola canta’ des de començament del curs per les comunitats educatives de les 132 escoles de 51 municipis que enguany s’han implicat en el projecte”, i hi ha afegit: “Quan arribe el moment, aquests centres i tots els que vulguen sumar-s’hi de nou s’inscriuran en la pròxima edició d’aquest projecte educatiu tan il·lusionador i enriquidor”, i ha continuat: “Quan tot açò passe, tornarem sans i alegres a escola. Hi tornarem amb ganes de riure, d’aprendre, de conviure, d’estimar-nos, de cantar… I aleshores, entre moltes altres coses, farem reviscolar ‘L’escola canta'”.

Reviscolar i expandir ‘L’escola canta’ de cara al pròxim curs 2020-2021

La Conselleria i l’Ajuntament han acordat també que la cantata ‘El cor de la Terra’, per respecte al treball que han fet els seus autors i també per tot l’esforç del professorat, l’alumnat i els centres docents per posar-la en escena, siga l’obra de la quarta edició de ‘L’escola canta’, que se celebrarà el pròxim curs 2020-2021.

Pel que fa a la ciutat de Castelló, l’Ajuntament ha anunciat la seua voluntat de reprendre les visites de la Banda Municipal de Castelló (BMC) als centres educatius quan es decrete el retorn presencial de l’alumnat i el professorat a les aules, sempre que les autoritats sanitàries no limiten aquests tipus d’actes.

Aquest curs la participació de l’alumnat en ‘L’escola canta’, que ha arribat per primera vegada a escoles de poblacions de les comarques de València, ha crescut un 50 % a les comarques d’Alacant i ha consolidat la seua expansió per les terres de Castelló amb un increment d’un 35 %. En el global del territori, la tercera edició de ‘L’escola canta’ ha guanyat un 75 % en participació de l’alumnat. Ha atret 3.000 escolars més i ha estés la seua implantació en un 83%, ja que ha sumat al projecte 60 noves escoles.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací