Les vendes de turismes i tot terrenys d’ocasió cauen un 16,1% en la Comunitat

504

Actualitat Diària

Les vendes de turismes i tot terrenys d’ocasió van caure en la Comunitat Valenciana en un 16,1% en 2020 respecte a les xifres obtingudes en 2019, fins a situar-se en 195.407 unitats, segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris Faconauto.

A nivell nacional, les transferències de turismes i tot terrenys usats van caure en un 13,8% en 2020 respecte a les xifres obtingudes en 2019, fins a situar-se en 1.811.818 unitats, segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris Faconauto. D’aquesta manera, el mercat de vehicles d’ocasió va perdre més de 200.000 unitats respecte a l’inicialment previst, sofrint l’impacte de la crisi, però en menor mesura que el de cotxes nous, les vendes dels quals van retrocedir un 32,3% el passat exercici.

El mercat, malgrat la situació tan adversa, ha vist com el segment de models de tres a cinc anys ha estat capaç de sobreposar-se i de registrar un increment de vendes del 3,4%, fins a aconseguir les 189.425 unitats. Aquest segment correspon, bàsicament, al qual atenen els concessionaris, canal de comercialització que va suposar ja l’any passat un 20% de totes les transferències.

“Tanquem l’any amb un increment de vendes en el tram de vehicles de tres a cinc anys a diferència de la resta de segments, que han baixat les seves transferències. Aquesta serà la tònica també durant 2021, on veurem com s’aferma la professionalització del mercat d’usats al nostre país, impulsat pels nous canals digitals, però també perquè aquests usats “joves” estaran molt ben posicionats respecte als cotxes nous, que han sofert la pujada de l’Impost de Matriculació”, ha dit Ignacio de Benito, president de Niw.es, el portal de vehicles usats de fins a 5 anys impulsat des de Faconauto.

Encara així, en 2020 ha seguit augmentat l’edat mitjana dels cotxes transferits degut sobretot al fet que els models amb més de deu anys han acaparat, un any més, gairebé el 60% de totes les vendes d’usats, fins a aconseguir 1.067.411 unitats, encara que han descendit les seves transferències un 13,6%.

Per part seva, el canal de rènting ha estat l’únic que ha augmentat les seves transferències en relació amb 2019, en concret han pujat un 14%. Les caigudes més severes han estat per al ‘rent a car’, amb una baixada del 20%, els compra-venda i el canal de particulars, tots dos també amb una caiguda del 14%.

Quant als carburants, cal destacar la caiguda del dièsel, d’un 17,4%, respecte a 2019 i dels vehicles de gasolina, un 12,3%. Per part seva, les vendes de cotxes elèctrics en el mercat d’ocasió han pujat un 66%, però les pujades més pronunciades han estat per als de gasolina mild hybrid, que han augmentat un 206% i els dièsel mild hybrid, un 176%, en paral·lel al protagonisme que han tingut també en les matriculacions de vehicles nous.

Previsió per al pròxim exercici

De cara a aquest exercici, Faconauto espera que el mercat d’ocasió comenci a créixer lleugerament amb la millora de la crisi sanitària i gràcies a l’impuls dels cotxes de fins a cinc anys. En concret s’espera un augment del 4%, arribant a gairebé dos milions de transferències.

“Pesi a la mala dada de les vendes d’usats, ens hem de quedar amb el fet que l’any ha aguantat millor el tipus que les matriculacions de vehicles nous, gràcies sobretot als models de fins a cinc anys. L’usat va ser, una vegada més, un refugi i una oportunitat per a molts compradors, que l’han preferit al vehicle nou. L’any 2021 veurem com l’usat “jove” competirà amb el nou, que estarà una mica en desavantatge a causa de l’increment en l’Impost de Matriculació”, ha dit Raúl Morales, director de comunicació de Faconauto.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací