Les Societats musicals de la Comunitat, declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural

642

Actualitat Diària

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana són, des d’avui, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya. Així ho ha anunciat el Ministeri de Cultura i Esport després de la reunió del Consell de Ministres celebrat avui.

Culmina així un procés que va anunciar el mes de juliol passat el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, en una reunió amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González.

Aquesta declaració reconeix la labor educativa, social i cultural, única en el món, que representen les societats musicals de la Comunitat Valenciana, algunes d’elles centenàries i bicentenarias, que representen més del 50% del conjunt de societats musicals espanyoles i que ja van ser declarades Bé d’Interès Cultural InmaIC en 2018.

“Volem donar la nostra enhorabona a cadascuna de les 550 societats musicals que componen la FSMCV i a tots els integrants d’aquest col·lectiu per haver aconseguit, després de molts esforços, aconseguir el reconeixement que mereix el col·lectiu“, ha comentat la presidenta de FSMCV, Daniela González, qui ha valorat aquesta notícia com un “avanç importantíssim en el reconeixement i la protecció patrimonial de les societats musicals de la Comunitat Valenciana”.

Amb això, més de 1.100 bandes de música, més de 600 centres educatius, més de 40.000 músics, 60.000 alumnes i 200.000 socis i milers que voluntaris que componen una de les xarxes de voluntaris més extenses del país són ja Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya, un reconeixement que se suma a la declaració com a Bé d’Interès Cultural Immaterial concedida en 2018 (Decret 68/2018, de 25 de maig, del Consell).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací