Les falles en el focus de nou després de la suspensió de Sant Fermín a Pamplona

801

Actualitat Diària

Les falles tornen a estar en el focus després de la seva cancel·lació pel coronavirus l’11 de març i el seu posterior ajornament. Però la decisió de Pamplona de cancel·lar les festes de Sant Fermín les tornen a posar en escac. La festa popular que se celebra en la capital de Navarra havia de tenir lloc del 6 al 15 de juliol, però per tercera vegada en la seva història –sol es va cancel·lar durant dos anys per la Guerra Civil- el Govern pamplonica ha decideixo suspendre’l per la por al contagi de coronavirus.

La festa, que igual que les falles, aglutina a milers i milers de persones, s’ha avançat dos mesos i ha cancel·lat totes les corregudes i actes previstos per a juliol. Ara aquesta per veure que succeirà amb les falles de la província de Castelló. Fonts municipals consultades expliquen a aquest mitjà que tant a Vall d’Uixó com a Borriana “estem a l’espera del que adverteix Sanitat, però de moment no hi ha data”.

Encara que la corba de contagi en la Comunitat sembla que ja està en descens després de diversos dies amb bones notícies, la caiguda de la infecció a Espanya segueix a un ritme baix. “No sabem quan estarem preparat per a celebracions que aglutinin a milers de persones en espais reduïts”, compten les mateixes fonts.

L’alcaldessa de Benicarló i diputada provincial, Xaro Miralles, va explicar fa dos mesos que tenien previst la celebració de les festes josefinas per a l’últim cap de setmana de juny i que coincidirien amb les fogueres de Sant Joan, però Alacant ja va decidir ajornar la seva festa gran el 31 de març, per la qual cosa sembla que de moment tampoc hi ha data establerta per a les falles del nord de Castelló.
fib kodaline

Apurar fins al final

Per part seva, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat aquest dimarts que la capital del Túria prendrà al juny una solució definitiva per a la celebració de la festivitat.

Uns altres que estan en el focus de l’atenció pública són els festivals. El Sant Sant va haver de ser ajornat a octubre, com també ho ha fet el Festival dels Arts, mentrestant i com ja va informar Actualitat Diària l’Arenal Sound, FIB i Rototom esperen als moviments del Govern per a anunciar el seu més que presumible ajornament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací