Les exportacions de la Comunitat recuperen xifres positives el mes de novembre

385

Actualitat Diària

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 26.070 milions d’euros en el període gener – novembre de 2021, la qual cosa representa un descens del 9,2% respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana, dependent de la Secretaria d’Estat de Comerç.

Aquest descens de les exportacions es produeix en un context generalitzat de descens de la resta de Comunitats Autònomes, amb una mitjana a nivell estatal del 10,9%.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que les xifres d’exportació, lamentablement, “trigaran un temps a tornar a recuperar la senda de creixement però venim entrellucant un canvi de tendència en les dades mensuals que ens fan ser optimistes” en aquest sentit.

“Les empreses -a indicat Climent- estan fent un gran esforç per mantenir la seva activitat en els mercats exteriors, una tasca complexa donada la incidència de la pandèmia en pràcticament tothom”.

Alguns sectors manté la tendència iniciada el mes de setembre amb “increments mensuals en les seves dades d’exportació” i quant a les dades provincials es registren augments el mes de novembre, “una dada molt positiva”, ha indicat Climent.

Sectors com a alimentació, productes ceràmics o pigments i esmalts mantenen ascensos en les seves dades corresponents al mes de novembre. Els productes ceràmics registren un increment del 31% i pigments i esmalts un 27%. Els productes químics augmenten un 8,8%, així com els béns d’equip que registren un ascens del 11,7%.

En analitzar les dades d’exportació per províncies el mes de novembre , València exporta producte per valor de 1658,5 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 3,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Castelló exporta per valor de 725,4 milions d’euros, amb un ascens del 5,4% i Alacant registra exportacions valorades en 454 milions d’euros, sense variació respecte a l’any anterior.

Dades gener – novembre

La Comunitat Valenciana se situa en aquest període com la quarta comunitat autònoma més exportadora durant els onze primers mesos de l’any, amb el 10,9% de les exportacions espanyoles.

Respecte als sectors, les exportacions de productes agroalimentaris mantenen la tendència a l’alça que vénen mostrant durant tot 2020 amb un ascens del 10,1%. Destaquen els cítrics, amb un ascens del 15,9% respecte al mateix període de l’any anterior.

La resta d’agrupacions sectorials registra descensos en aquest període excepte les semimanufactures no químiques, que ascendeixen un 0,7%. El sector d’automoció, amb un 19,4% de les exportacions manté un descens del 23,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Els productes químics descendeixen un 8,4%.

Els béns d’equip i les manufactures de consum registren descensos del 9,8% i 18,5% respectivament.

Per destins, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE al gener-novembre de 2020 han concentrat el 57,7% del total i han registrat un descens del 2,7% respecte al mateix període de l’any anterior. En el cas de les vendes a la zona euro (49,7% del total), van decréixer un 3,3%, mentre que les destinades a la resta d’Europa (12,4% del total), van disminuir un 18,1%.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Amèrica han descendit un 17,3%, – un 10,7% a Amèrica del Nord i un 28,6% a Amèrica Llatina-. Amb destinació a Àsia, les exportacions valencianes han experimentat un descens del 13,4%, mentre el descens de les exportacions a Àfrica es xifra en un 15,5%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací