Les estacions d’ITV tanquen en tota la Comunitat Valenciana mentre aquest decretat l’estat d’alarma

585

Actualitat Diària

Les estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana romandran tancades durant el període de temps en el qual estiga vigent l’estat d’alarma establit pel Govern central mitjançant el Reial decret 463/2020 de 14 de març.

La directora general d’Indústria, Energia i Mines de la Generalitat, Empar Martínez, ha confirmat que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors, Productius, Comerç i Treball ha rebut una comunicació del govern estatal confirmant que les estacions d’ITV no es consideren un “servei essencial”, per la qual cosa hauran de romandre tancades durant el període en el qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Martínez ha explicat que aquesta decisió adoptada per l’executiu central, i que la Conselleria ha comunicat a les empreses concessionàries en la Comunitat, se sustenta en l’article 10 del Reial decret referent les mesures de contenció en l’àmbit de l’activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatius, activitats d’hostaleria i restauració, i altres addicionals, i que no inclou a les estacions d’ITV com a “establiments excepcionats”.

Així mateix, Empar Martínez ha assenyalat que, “atés que amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma queden suspesos els terminis administratius, no es considerarà infracció i, per tant no se sancionarà a les persones que necessitant desplaçar-se, ho facen en un vehicle que no tinga en vigor la ITV. Aquesta mesura s’aplicarà només durant l’estat d’alarma”.

En aquest sentit, ha manifestat que les sancions que ja s’hagen imposat a les estacions d’ITV de la Comunitat per romandre obertes durant la jornada d’ahir quedaran igualment suspeses.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací