Puig destaca que l’assistència hospitalària està garantida amb 3.599 llits disponibles

567

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’assistència sanitària per a atendre l’emergència del coronavirus està garantida, amb 3.599 llits disponibles en l’actualitat en els centres hospitalaris de la xarxa pública i privada, i ha anunciat a més mesures addicionals de reforç per a previndre qualsevol escenari de congestió que permetran habilitar altres 367 llits en instal·lacions en les tres províncies, entre elles en l’antiga Fe de València.

El president ha realitzat aquestes declaracions en una compareixença en el Palau de la Generalitat després de la reunió que ha mantingut amb responsables d’infraestructures sanitàries, d’emergències i de Tragsa, en la qual ha anunciat la contractació d’urgència amb aquest grup empresarial públic de les obres per a habilitar 76 llits en l’antiga Escola d’Infermeria de la Fe. Les obres començaran aquest mateix dimecres i estaran finalitzades en el termini de 10 dies.

Ximo Puig ha destacat que la situació actual és de “garantia de l’assistència sanitària”, amb 2.774 llits hospitalaris disponibles en la xarxa sanitària pública i altres 825 en la privada. “Està funcionant adequadament tot el sistema de salut valencià, que, una vegada més, està demostrant la seua potència”, sobretot gràcies a unes i uns professionals “extraordinaris” que estan treballant “intensament”, ha subratllat.

Puig ha avançat que la Conselleria de Sanitat Universal habilitarà, per si resultara necessari, un total de 367 llits en diferents instal·lacions, en col·laboració amb les conselleries de Polítiques Inclusives i Educació i les diputacions de València, Castelló i Alacant. A més, es buscaran més instal·lacions per a incrementar aquests recursos.

A la província de València (136 llits), s’incorporaran, a més de les 76 llits en les instal·lacions de l’hospital La Fe del barri de Campanar, altres 60 en el complex sociosanitari de Bétera, dependent de la Diputació de València.

A la província d’Alacant (166 places), es comptarà amb 54 places del complex socioasistencial Doctor Esquerdo de la Diputació d’Alacant, i 72 places en la residència Fina Vídues de Torrevieja i 40 places en el centre Mossen Cirilo d’Alcoi, tots dos recursos pertanyents a la Generalitat i que encara no s’han posat en servei.

A la província de Castelló (65 places) s’habilitaran 40 places en el centre de tecnificació esportiva de Vila-real, dependent d’Educació, i 25 llits en el complex Penyeta Roja de la Diputació de Castelló.

El president ha agraït als tres presidents de les diputacions provincials la seua col·laboració a l’hora de “posar edificis al servei de la causa comuna contra el coronavirus”, i a l’Arquebisbat de València, que haja posat a la disposició de la Generalitat tant els edificis vinculats a les cases d’espiritualitat com els propis temples, per si també anaren d’utilitat.

També ha expressat el seu agraïment a hospitals privats i a les persones que fan arribar diferents equipaments susceptibles de ser utilitzats garantir la seguretat sanitària.

D’altra banda, el responsable del Consell ha traslladat a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) la necessitat de reforçar en la programació d’À Punt Mitjana els espais de servei públic de caràcter educatiu dirigits a la població infantil i juvenil i de promoció de l’exercici físic i d’activitats lúdiques en els diferents segments d’edat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací