Les escoles de vol ha generat més de 15.000 operacions en l’aeroport de Castelló

449

Actualitat Diària

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la important activitat que desenvolupen les escoles de vol en l’aeroport de Castelló, com demostra que han generat més de 15.000 moviments d’aeronaus des de 2015.

El conseller ha visitat al costat de la directora general de Aerocas, Blanca Marín, i la directora general de Ports, Aeroports i Costes, María Luisa Martínez, les instal·lacions de Panamedia, una les acadèmies de pilotatge que opera en l’aeroport de Castelló.

Segons ha assenyalat, la formació “és un dels pilars sobre els quals s’assenteixi l’estratègia de diversificació de l’aeroport” i ha destacat que les escoles de vol “dinamitzen l’activitat de la infraestructura i generen un impacte positiu en el territori, a més de posicionar l’aeroport en l’àmbit de l’aviació, en convertir-se en referència per a futurs pilots i professionals del sector”.

Arcadi España ha detallat que entre 2015 i 2020 les escoles de vol van desenvolupar un total de 15.263 operacions. El gruix de l’activitat es concentra a partir de 2019, coincidint amb l’aposta de l’aeroport per potenciar aquesta via de negoci.

A més, ha apuntat que aquesta aposta per l’activitat formativa va afavorir que l’aeroport tingués en 2020 el major nombre d’operacions des de la seva obertura al trànsit, malgrat la greu crisi del sector de l’aviació associada a la pandèmia del coronavirus, que ha provocat un enfonsament global del trànsit aeri.

La visita d’Arcadi España a les instal·lacions de Panamedia s’emmarca en la setmana commemorativa del Dia Internacional de la Dona 8-M, amb motiu de la qual la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha dissenyat el projecte ‘Dons, Transport i Agenda Urbana’, configurat com un ventall d’actes i iniciatives per a contribuir a la visibilització de la dona.

En aquest sentit, el conseller s’ha entrevistat amb la directora de la base de Castelló i València de Panamedia, Montse Subirats, i amb diferents instructores i alumnes de l’acadèmia.

Arcadi España ha posat en valor “el paper creixent de la dona en el sector de l’aviació, assumint posats d’alta responsabilitat”. Sobre aquest tema, la directora de Panamedia ha detallat que entre el 35% i el 40% de l’alumnat que cursa estudis en el centre per a l’obtenció de la llicència de pilot són dones, un percentatge que va en augment any rere any.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací