Les Arts introdueix canvis en el seu Patronat i suma nous membres de la societat valenciana

617

Actualitat Diària

El Patronat de les Arts ha aprovat hui la incorporació de nous membres de la societat civil i ha nomenat com a president Pablo Font de Mora. Advocat de professió, profund coneixedor de les Arts, enamorat de la música clàssica i l’òpera, president de l’entitat Amics de l’Òpera i les Arts de la Comunitat Valenciana i membre del Patronat de les Arts des de 2018, ha treballat juntament amb la presidenta fins hui, Susana Lloret, i és un dels pilars que ha marcat l’obertura de les Arts a la societat.

A l’equip del Patronat de la Fundació se suma Diego Lorente, director general d’AVE, membre del Consell Rector d’EDEM i director territorial per a la Comunitat Valenciana de l’Institut de l’Empresa Familiar. Lorente substitueix José Alejandro Remohí, copresident de l’Institut Valencià de la Infertilitat (IVI).

La consellera delegada del grup PAVASAL i integrant de diverses fundacions valencianes de l’esfera econòmica, Mónica Quesada, és una altra de les personalitats que passen a formar part de l’organigrama de decisió de les Arts.

També s’incorpora a l’òrgan com a patrona la fiscal especialista en dret civil Felisa Alcántara.

Susana Lloret deixa la presidència del patronat per motius personals, però continua la seua estreta vinculació amb les Arts com a patrona d’honor. També se sumen al projecte com a patrons d’honor: Trinidad Roig, una de les responsables de la Fundació Roig Alfonso, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i els seus familiars; i Vicente Ruiz, vicepresident de la Càtedra de Cultura de la Universitat de València i fundador i responsable de relacions corporatives de RNB Cosméticos.

D’aquesta manera, juntament amb el president de la Generalitat Ximo Puig, se sumen tres persones més com a patrons d’honor a l’estructura orgànica de la institució. Aquests són nomenats per la seua especial contribució al funcionament de la Fundació de les Arts i estaran liderats, des del vessant de la societat civil, per Susana Lloret.

Cal recordar que Susana Lloret ha sigut presidenta i integrant del Patronat de les Arts des de maig de 2018. És una referent valenciana de promoció artística mitjançant la Fundació Per Amor a l’Art i el centre d’art Bombas Gens.

Es queden en el Patronat l’exgerent del Centre d’Investigació Príncipe Felipe, Isabel Muñoz i el responsable de l’empresa Dulcesol, Rafael Juan, nomenats patrons de les Arts al maig de 2018.

Els membres de la Generalitat i ens autonòmics que, juntament amb el president Ximo Puig, conformen el Patronat de les Arts són: el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en qualitat de vicepresident; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, en qualitat de secretària; el secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero; la sotssecretària de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Eva Coscollà; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; la directora general de Sector Públic i Patrimoni, Isabel Castelló; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; i el membre del Consell Valencià de Cultura, Ramón Roselló.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací