Les ajudes de l’Ivace per a projectes d’innovació poden arribar fins als 200.000 euros en 2020

527

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) podrà finançar fins a 200.000 euros els projectes d’innovació en 2020, la qual cosa suposa fins a un 35% més en algunes de les convocatòries.

Aquesta és la novetat més destacada que incorpora en 2020 les convocatòries d’I+D i innovació publicades en el Diari Oficial de la Generalitat amb un pressupost de 11,5 milions d’euros co finançades amb Fons Europeus (Feder).

D’aquest muntant, 8 milions d’euros es destinaran a projectes d’innovació de producte, processos i a la incorporació de solucions innovadores en l’àmbit de la informació, electrònica i les comunicacions (TEIC) i la resta per a projectes d’I+D individual i en cooperació.

El termini de presentació de sol·licituds comença el 22 de gener i finalitza l’11 de març per a les convocatòries d’innovació i un dia després (12 de març) per a les d’I+D.

Les convocatòries s’emmarquen dins del Pla d’I+D+i Empresarial “un pla consolidat -ha assenyalat el conseller d’Economia, Rafa Climet- i que ha permés establir un marc financer estable per a les empreses”.

Més novetats 2020

En les convocatòries d’innovació de producte, procés i indústria 4.0 es valorarà positivament aquells projectes que contemplen una I+D pròpia prèvia o que estiga inclosa en el pla de treball presentat. Augmenta fins als 40.000 euros el cost finançat del personal propi dedicat als projectes d’innovació de processos i productes.

En les ajudes per al desenvolupament de solucions innovadores basades en tecnologies d’informàtica, electrònica i comunicacions (InnovaTEIC) es prevaldran aquells projectes desenvolupats per empreses innovadores de menys de cinc anys de trajectòria.

A més, l’Ivace ha decidit mantenir el termini d’execució de projectes fins als dihuit mesos, les intensitats de les ajudes per a aquests projectes i la possibilitat que les empreses sol·liciten bestreta de la subvenció concedida amb la presentació d’avals d’un 25%.

Mesures d’impuls a la I+D

Dins de les convocatòries d’I+D Pime i I+D en cooperació Ivace Innovació finança l’activitat del personal propi dedicat a la investigació, la contractació de serveis d’I+D, l’obtenció de patents i llicències o el desenvolupament de nous materials.

En el cas dels projecte d’I+D desenvolupat per Pimes de manera individual la subvenció per a les petites empreses és de fins al 45% dels costos subvencionables del projecte i de fins al 35% per a les mitjanes.

En els projectes d’I+D en cooperació (una pime amb una o més empreses) la subvenció per a les xicotetes empreses pot arribar fins al 60% dels costos susceptibles de suport, fins al 50% per a les mitjanes empreses i fins al 40% per a les grans.

En tots dos casos les empreses pots sol·licitar una bestreta de l’ajuda, que en el cas de les xicotetes empreses poden arribar fins al 75% i en les mitjanes fins al 50% amb la presentació d’un aval del 25%.

Mesures d’impuls a la innovació empresarial

En aquest apartat, Ivace innovació recolza el desenvolupament i fabricació de nous productes (InnovaProd), la millora o posada en marxa de nous processos (InnovaProc), el desenvolupament de solucions innovadores en l’àmbit de la informació, de l’electrònica i les comunicacions (InnovaTEIC) i la posada en marxa de projectes de transformació digital (Innovai4.0).

Les accions que se secunden són l’adquisició de béns d’equip, la contractació de personal propi així com de consultories i assistència tècnica i en el cas de les ajudes per a projectes de tecnologies 4.0 l’adquisició d’actius materials i immaterials, la contractació de personal propi i els registres de propietat industrial i patents.

La subvenció per a aquests projectes (productes, processos, TEIC i transformació digital) és de fins a un 45% per a les petites empreses i fins a un 35% per a les mitjanes.

En aquest cas les petites empreses poden sol·licitar una bestreta de fins al 75% de l’ajuda concedida i les mitjanes fins a un 50% amb un aval del 25%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací