Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 2,2% en el període gener-novembre de 2019

535

Actualitat Diària

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 28.710,7 milions d’euros en el període gener-novembre de 2019, la qual cosa representa un increment del 2,2% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha reiterat l’aposta de la conselleria d’Economia Sostenible per donar suport a la internacionalització de les empreses amb recursos econòmics i estratègics que faciliten a les empreses la seua eixida a l’exterior.

Castelló exporta per valor de 7 milions d’euros

Per províncies, València ha exporta productes valorats en 16.617 milions d’euros, amb un 4,1% d’increment respecte al mateix període de l’any anterior. Castelló ha exportat per valor de 7.151,1 milions d’euros, la qual cosa representa un descens del 1,5% i Alacant per valor de 4.942,6 milions d’euros, amb un ascens del 1,5%.

La il·luminació, la que més creix

En l’acumulat gener-novembre, el sector d’automoció registra un augment del 1,5%. L’agroalimentari, en segon lloc, experimenta un creixement del 4,3% amb un pes del 18,5% de l’exportació valenciana. Li segueixen les semimanufacturas no químiques, amb un descens del 0,3% i un pes del 14,1%. En aquest capítol, els productes ceràmics incrementen les seues exportacions un 2,7%.

Els productes químics registren un augment del 2,8% i les manufactures de consum un 5,9%.

Entre els sectors tradicionals de la Comunitat Valenciana, mantenen la tendència a l’alça els sectors del moble, amb un ascens del 6,7%, il·luminació, amb un 4,8% d’increment, i joguets, amb un 3,8%, respecte al mateix període de l’any anterior.

La Unió Europea, al capdavant

Per àrees geogràfiques, la Unió Europea ha registrat un increment del 0,6% respecte al mateix període de l’any anterior. Alemanya es manté com a primera destinació de les exportacions valencianes, amb 4.003,4 milions d’euros i un ascens del 3,9%. Li segueix França, amb 3.411 milions d’euros i un descens del 4,3%. Regne Unit, en tercer lloc, ha experimentat un increment del 4,7%.

Les vendes dirigides a Amèrica del Nord experimenten un destacat increment del 24% motivat per l’increment del 63% de les exportacions al Canadà. els Estats Units creix un 17% i Amèrica Llatina ha registrat un descens del 0,8%.

Les exportacions amb destinació a Àsia descendeixen un 0,3%, mentre Àfrica ha experimentat un descens del 1,4%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací