L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl adjudica l’endcerrocament del Grup B d’Almassora

422

Actualitat Diària

L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) de la Generalitat Valenciana ha adjudicat a Construcciones y Desmontes Ribera Navarra S.A. els treballs de demolició de l’edifici 167 de l’avinguda José Ortiz d’Almassora, conegut com a Grup B, per 269.047 euros. L’empresa navarresa s’ha imposat a les altres set signatures que van accedir fins a l’última fase de la licitació després de l’eliminació de quatre candidates per incomplir criteris tècnics.

D’aquesta manera, la ‘pime’ Construcciones y Desmontes Ribera Navarra S.A. serà l’encarregada d’escometre la demolició de les 38 habitatges del bloc de l’avinguda José Ortiz durant els tres mesos posteriors a la signatura de l’acta de replanteig. En aquest punt aconsegueix el seu últim tràmit el concurs públic impulsat per la Generalitat Valenciana per a derrocar el bloc a instàncies de l’Ajuntament d’Almassora.

L’obra va eixir a concurs públic per un pressupost límit de 354.215 euros amb l’objectiu de posar fi a una llarga trajectòria de degradació de la zona que va aconseguir la seua major tragèdia en 2013 amb la mort d’una dona durant un incendi després de l’ocupació il·legal d’un habitatge. Encara que inicialment el grup constava de 94 habitatges, 56 van ser demolides en 1998, per la qual cosa en l’actualitat queden 38 pisos buits en un edifici paredat i en estat de ruïna econòmica que la Conselleria d’Habitatge es va comprometre a derrocar i, per a això, va incloure partida econòmica en els pressupostos de 2020.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha informat el veïnat del bloc contigu d’aquest avanç “definitiu” per a la demolició i ha agraït al Consell la “voluntat” per a acabar amb aquest antic focus de marginalitat, “un fet que es materialitza amb les gestions d’aquest i l’anterior Botànic i amb pressupost per a executar l’enderrocament com el reservat enguany, no amb les promeses històriques que mai es van fer realitat”.

Acabar amb el bloc va formar part de l’agenda municipal i autonòmica amb l’exconsellera d’Infraestructures María José Salvador i amb el seu successor en el càrrec, el vicepresident Rubén Martínez Dalmau. Tots dos han visitat l’edifici, aquest últim a escassos dies de decretar-se el primer estat d’alarma pel coronavirus, per a traslladar al veïnat la signatura de la partida pressupostària en 2020 per a executar l’actuació.

Al marge de millorar la qualitat de vida dels residents en aquest bloc veí, l’Ajuntament d’Almassora pretén regenerar la imatge del barri de Fàtima i els seus voltants. En aquesta línia, l’any vinent aquest entorn acollirà la construcció del col·legi Santa Quitèria, instal·lat en aules prefabricades des de 2010, amb un pressupost de licitació de 4,1 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací