L’Auditori Jazz Club proposa tres grans concerts durant el mes de febrer a Castelló

477

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura reforça, durant el mes de febrer, el cicle Auditori Jazz Club amb tres grans propostes que arriben a l’Auditori de Castelló. El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “el cicle converteix Castelló en l’epicentre del ‘jazz'”.

El primer dels concerts serà aquest dissabte a l’Auditori de Castelló a les 19.30 amb Antonio Serrano i l’espectacle ‘Tootsology’. Ribes ha convidat la ciutadania a gaudir d’aquest concert i ha assenyalat que “Antonio Serrano s’ha consagrat com un dels grans músics de l’escena del ‘jazz’ de tot el país i acaba de triomfar a l’Auditori Nacional”.

El concert és un homenatge al gran harmonicista de ‘jazz’ Toots Thielemans. El mateix Serrano va tindre la sort de tocar i gravar amb Toots i amb aquest concert fa un repàs de tota la seua carrera, que abasta des dels anys cinquanta fins a l’actualitat.

El programa musical parteix en els cinquanta amb estàndards com ‘Don’t Be That Way’, deBenny Goodman, es recordaran grans èxits com ‘Sesame Street’o ‘Moon River’, a més de la incursió brasilera que va deixar grans discos com el ‘Brasil Project, vol. 1 i 2’.

La segona de les propostes de l’Auditori Jazz Club arribarà el dissabte 20 de febrer a les 19.30 amb el concert de Biel Ballester Trio.

Biel Ballester és el representant més prestigiós de l’estil ‘Gypsy Swing'(també conegut com a ‘Jazz Manouche’) al nostre país, i ha aconseguit crear-se una reputació internacional gràcies a la seua musicalitat, a la seua depurada tècnica, a la bellesa de les seues composicions i, molt especialment, a un discurs molt original, que beu de la tradició de Django Reinhardt, encara que modernitzant aquest concepte amb l’addició d’un perfum propi, netament mediterrani.

La seua passió per l’anomenat ‘Gypsy Jazz’l’ha portat a fer nombrosos concerts per Europa i els Estats Units, i a ser convidat a tocar al costat d’alguns dels solistes i formacions més prestigiosos d’aquest estil, com ara The Rosenberg Trio, The Robin Nolan Trio, The Stephane Wrembel Trio, Hot Club de Norvège, Gustav Lundgren, Andreas Oberg, Tim Kliphuis o Joscho Stephan,entre altres.

El cicle de l’Auditori Jazz Club que anava a concloure amb el Festival Internacional de Jazz de Castelló el pròxim dissabte 27 de febrer s’ha ajornat finalment fins al divendres 21 de maig. És una proposta conjunta de l’IVC amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana que portarà fins a l’Auditori un dels trios referents del ‘jazz’ espanyol: Carles Benavent (baix elèctric), Tino Di Geraldo (bateria i percussió) i Jorge Pardo (saxo i flauta). En el concert, es presentarà el seu últim disc, ‘Flamenco Leaks’, i en aquesta ocasió vindran acompanyats de Kiko Veneno (veu), Niño Josele (guitarra), Tomasito (cant i ball), Karen Lugo (ball) i Voro García (trompeta).

Les entrades per a aquests espectacles es poden adquirir amb descomptes fins al 50 % gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Venda d’entrades per Internet: <https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/auditori-i-palau-de-congressos-castello>.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací