L’Auditori de Castelló acull dos dels millors pianistes del món durant aquest mes d’abril

519

Actualitat Diària

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa a l’Auditori de Castelló dos pianistes de fama internacional que actuaran al llarg del mes d’abril.

En primer lloc, aquest divendres 9 d’abril a les 19.30 hores, l’Auditori de Castelló rebrà a Javier Perianes. El pianista és tota una referència de fama internacional amb el piano. Descrit com “un pianista de gust impecable i refinat, dotat d’una extraordinària calidesa sonora” (‘The Telegraph’), la seua carrera internacional comprén cinc continents amb concerts que l’han portat a algunes de les sales més prestigioses del món i a treballar amb mestres com Barenboim, Dutoit, Dudamel o Mehta, i amb orquestres com la Wiener Philharmoniker, la simfònica de Boston, la London Symphony i l’Orchestre de París, entre d’altres.

El programa de Javier Perianes per a aquest concert està compost per les peces de Beethoven ‘Sonata per a piano núm. 12, en la bemoll major, op. 26’; Chopin, ‘Sonata per a piano núm. 2, op. 35, en si bemoll menor’; Granados, ‘Goyescas (Los requiebros / El amor y la muerte)’ i Liszt, ‘Funerals (Harmonies poètiques i religioses)’.

 

Grigori Sokolov

L’Institut Valencià de Cultura ha aconseguit incloure un concert del prestigiós pianista rus Grigori Sokolov dins de la seua gira internacional. L’Auditori de Castelló rebrà el músic el pròxim dimecres 28 d’abril a les 19.00 i estarà inclòs dins de l’abonament de primavera.

Sokolov és àmpliament reconegut entre els pianòfils com un dels millors pianistes de l’actualitat, un artista universalment admirat pel seu perfil visionari, la seua espontaneïtat fascinant i la seua inflexible devoció per la música.

Les interpretacions del pianista rus, que cobren vida amb una intensitat mística en la interpretació, sorgeixen del profund coneixement de les obres del seu vast repertori. Els seus programes de recitals abasten des de transcripcions de la polifonia sagrada medieval fins a la música de Bach, Beethoven o Schubert.

El prodigiós talent de Sokolov va ser reconegut en 1966 quan, als 16 anys, es va convertir en el músic més jove a rebre la Medalla d’Or en el Concurs Internacional Txaikovski de piano a Moscou.

El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha mostrat la seua satisfacció “per aconseguir que, durant el mes d’abril, l’Auditori de Castelló tinga dos referents internacionals del món del piano com són Javier Perianes i Grigori Sokolov”. Ribes ha assenyalat que “el públic de les comarques de Castelló i de la resta del territori valencià tenen l’oportunitat de gaudir dels millors músics d’escala internacional, i tindre aquestes dues figures reforça l’objectiu de l’IVC d’oferir la millor programació cultural en totes les arts escèniques”.

Sokolov interpretarà a l’Auditori de Castelló obres de Chopin, ‘Four polonaises’ i Rakhmàninov, ’10 preludes op. 23′.

El concert de Sokolov està inclòs dins de l’abonament de primavera de l’Auditori de Castelló i substitueix el concert de Carion Wind Quintet que estava previst per al divendres 30 d’abril i que per motius aliens a l’IVC ha hagut de ser suspés.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací