Les reunions en l’àmbit privat i social augmenten a grups de sis persones en la Comunitat Valenciana

542

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comparegut després de la reunió Interdepartamental i ha anunciat la prorroga de les mesures vigents durant quinze dies més i la flexibilització de tres d’elles i és que el nombre de persones reunides en l’àmbit privat passarà a un màxim de sis i fins a dos grups de convenients diferents. També les taules en l’àmbit públic de la restauració i l’hostaleria augmentaran fins a sis i s’estendrà aquesta xifra a la pràctica d’esport en grup a l’aire lliure. Pel que fa a les residències de majors de flexibilitzen les condicions de visita, ja que estan totes immunitzades, tant usuaris com personal i gairebé la totalitat de majors de 90 anys. Aquestes mesures entraran en vigor el 12 d’abril i al costat de la resta que estan vigents estaran vigents fins al 25 d’abril.

Puig ha recordat que fa cinc dies es van relaxar algunes mesures però amb molta cautela davant l’arribada de la Setmana Santa i ha destacat que s’ha aconseguit baixar la incidència fins als 32 punts. “Tenim la menor presència de Covid-19 de tota Espanya, quatre vegades inferior a la mitjana i la més baixa de totes les regions europees. Les persones hospitalitzades s’han reduït a la meves i en els últims 23 dies han mort un terç de persones de les quals havien mort en les setmanes anteriors. Tot això ho hem aconseguit gràcies a l’esforç, la responsabilitat i sacrifici dels valencians i el treball admirable dels professionals sanitaris i la situació és igual al situació igual a la del principi de l’estiu passat”, ha indicat.

Un milió de dosis administrades als valencians

En el que respecta a la vacunació, en les últimes tres setmanes s’ha doblegat el número de dosis administrades i demà s’arribarà al milió de vacunes posades en la ciutadania de la Comunitat, amb una taxa de 12,4 dosi per cada cent habitants, superior a la de països com França o Canada i la quarta millor d’Espanya. “La previsió del Govern de la llegada de més vacunes és molt esperançadora però necessitem més, ja que la inoculació universal és l’arma més forta per a lluitar contra la Covid i s’ha d’accelerar al màxim. Faig una crida a continuar actuant amb la màxima prudència, sense presses i sense precipitacions. Desconeixem l’impacte de la Setmana Santa en la Comunitat però pel que veiem en un altre llocs d’Espanya i de l’estranger, les dades no són positius. D’antuvi continuarem treballant per consolidar l’estabilitat sanitària, superar la pandèmia i reactivar l’economia”, ha assegurat.

Puig ha informat que la pròxima reunió tindrà lloc el 22 d’abril i que abans de la mateixa la Conselleria de Sanitat mantindrà trobades sectorials amb representants del turisme, la cultura o l’àmbit social. “Si les dades positives es flexibilitzen, podrem seguir amb la flexibilització de les mesures”. També ha ha assenyalat que el 4 de maig tindrà lloc una reunió abans de la finalització de l’estat d’alarma, la fi de la qual aquesta previst el 9 de maig, i que podria aixecar-se el tancament perimetral de la Comunitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací