L’atur a Nules se situa en un 5,99% i ja és la població de Castelló amb més de 10.000 habitants amb menys taxa

1001

Les xifres arrosseguen una gran millora econòmica front el 14,61% registrat a l’inici de la legislatura i destaquen més d’un milió d’ajudes del Consell

Actualitat Diària

Nules és a hores d’ara la població de més de 10.000 habitants de la província de Castelló amb menys atur i tanca l’any amb les dades més baixes de desocupació d’aquesta legislatura, en concret aquesta localitat de 13.170 habitants, segons l’Institut Nacional d’Estadística, registra un total de 512 aturats davant els 925 que hi havia al mes de juliol de l’any 2015. Per tant, la taxa d’atur es situa en un 5,99% quan a l’inici de la legislatura era del 14,66%.

PORCENTAJE PARO DICIEMBRE 2018Xifres que han presentat públicament en el dia d’avui l’alcalde de Nules, David García, i la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.

Sobre això, l’alcalde, David García, comenta que “Nules es troba tant dins de la comarca de la Plana Baixa com de la província de Castelló amb uns índexs d’atur molt baixos en relació amb la resta de poblacions, per a nosaltres és motiu de satisfacció perquè aquestes dades demostren l’esforç fet per l’Ajuntament encara que ens agradaria parlar de plena ocupació i per aquest objectiu continuarem treballant i implementant polítiques d’ocupació”.

Des de la Regidoria de Polítiques d’Ocupació s’assenyala a més que s’han complit els objectius principals en matèria d’ocupació previstos per a l’any 2018 com la creació d’una borsa d’ocupació local amb formació, assessorament i seguiment d’aturats que gestiona directament el Servei d’Ocupació de Nules juntament amb Natiu; la realització de cursos de formació continuada per a aturats del municipi amb convenis amb altres entitats com ara la Cambra de Comerç o acadèmies de formació locals, perquè les persones aturades puguen obtindre un certificat de professionalitat i aconseguir una millor opció DESCENSO PORCENTAJE PARO MAYO 2015-DICIEMBRE 2018de treball; la reactivació i participació activa en tots els plans d’ocupació d’altres entitats nacionals, autonòmiques i provincials; o la recuperació de treballadors de serveis municipals que abans estaven subcontractats com el personal de neteja d’edificis municipals o els monitors-socorristes de la piscina municipal, i amb les ampliacions de personal segons les necessitats i la substitució de baixes.

“Totes aquestes iniciatives en les quals hem treballat tot aquest any passat ens han portat a disminuir les taxes d’atur al nostre municipi, tenint en compte a més que Nules està adherit a diferents programes que ens ajuden a millorar  aquesta situació, com el Pla Provincial per al Foment de l’Ocupació i l’Emprenedoria i Promoció Econòmica, o el Pacte per a l’Ocupació de la Plana Baixa. De manera que hem pogut contractar un total de 186 persones aturades amb ajudes estatals per un import de 163.563 euros, del Consell amb 1.279.463 euros, de la Diputació Provincial amb 4.814 euros i aportacions municipals per valor de 285.300 euros”, explica la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.

Més d’un milió d’ajudes del Consell

A escala autonòmica, mitjançant l’Agència d’Ocupació LABORA, el Consell ha destinat a polítiques d’ocupació a Nules 1.279.463 euros, en concret s’ha contractat sis joves de la localitat amb qualificació professional o educativa inscrits al programa de Garantia Juvenil sense experiència laboral durant un any gràcies al programa EMCUJU amb una aportació del Consell de 100.993,03 euros.

També s’ha pogut contractar mitjançant el programa EMPUJU cinc joves de la població amb qualificació professional o educativa inscrits també al programa de Garantia Juvenil amb experiència laboral amb una ajuda de 117.120,48 euros.

NULES PUEBLO CON MENOS PAROS’ha pogut posar en marxa el Taller d’Ocupació amb la contractació de 30 persones aturades del municipi i sis docents amb una aportació del Consell de 599.490 euros i 150.000 euros de l’Ajuntament. I del programa T’Avalem s’han beneficiat 20 joves aturats i 5 docents gràcies a l’ajuda del Consell de 399.660 euros i l’aportació municipal de 100.000 euros.

A més s’ha contractat sis persones aturades per un període de sis mesos majors de 30 anys i aturats de llarga duració mitjançant els programes ENCORD i ENCORP amb una subvenció de 662.200 euros i 5.300 euros d’aportació municipal.

Per altra banda, amb l’adhesió al Pla d’Ocupació conjunt amb la Diputació Provincial s’ha contractat sis persones aturades amb una aportació de la Diputació de 4.814 euros i de 30.000 euros de l’Ajuntament de Nules.

“En aquests moments treballem per cobrir totes les places que preveu la RLT amb l’obertura de borses de treball que posteriorment es reflectirà en la contractació de personal per a l’Ajuntament, i en l’elaboració del projecte ET FORMEN on es demanarà un taller d’ocupació amb tres mòduls que si és aprovat donarà treball a 30 persones de la nostra localitat de col·lectius amb dificultats d’inserció o vulnerables”, avança la regidora de Polítiques d’Ocupació.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací