L’associació Comunitat València Activa treballa amb Turisme per a descongelar el Turisme Actiu

693

Actualitat Valenciana

L’associació Comunitat Valenciana Activa (CV ACTIVA) mostra preocupació per les empreses de Turisme Actiu i Ecoturisme després de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel COVID-19. Des de l’associació s’ha sol·licitat a Turisme Comunitat Valenciana la implantació d’un complement mitjançant el qual es cobreixi el 30% addicional restant de l’ajuda de l’Estat referit al cessament de l’activitat dels autònoms, de manera que puguin rebre el 100% de la prestació per desocupació. Al seu torn, s’ha demanat agilitar els tràmits per a realitzar els pagaments de les ajudes econòmiques destinades a les accions de màrqueting i competitivitat de l’exercici corresponent a l’any 2019. “Creiem que aquestes mesures, entre altres propostes, ajudarien les nostres empreses associades a superar aquesta crisi sense precedents”, afirma el president de l’associació, Fernando Falomir.

Des de l’associació regional, que conjumina a professionals autònoms i empreses de Turisme Actiu i Ecoturisme, manifesten preocupació per la paralització total de l’activitat del sector, amb cancel·lacions massives, devolucions de dipòsits i fiances, a més de la caiguda de prop del 100% de les reserves previstes durant els pròxims mesos, període que concentra aproximadament el 80% de la facturació total de les empreses. “Si considerem que la majoria de les nostres empreses són pimes i professionals autònoms, aquestes dades extrapolades a nivell nacional col·loquen a tot el sector en una posició de risc extrem a curt termini”, explica el tresorer de CV ACTIVA, César Rodrigo.

En conseqüència, la junta directiva de l’associació considera necessari col·laborar amb Turisme de la Comunitat Valenciana en el disseny i la implementació d’una estratègia de suport i mitigació dels efectes negatius de la crisi econòmica ocasionada pel COVID-19. “És imprescindible articular una Campanya Específica de Promoció i Comercialització posterior a la crisi sanitària que recuperi la imatge de la destinació turística i la quota de mercat per a salvar a les pimes i a tots els professionals autònoms del Turisme Actiu”, argumenta Belén Salvador, secretària de CV ACTIVA.

El comunicat, dirigit al director general de Turisme, Herik Campos, analitza la situació actual en la qual es troben les empreses i professionals del sector i planteja diferents accions que des del Govern de la Generalitat es poden posar en marxa amb la finalitat d’ajudar a sostenir i incentivar un sector en alça com és el Turisme Actiu. “Aquesta situació pot tenir conseqüències molt greus, no sols en l’ocupació directa, sinó també en l’economia del medi rural i les zones d’interior, on concentrem la major part de la nostra activitat”, conclou el vicepresident de l’associació, Ramón Mestres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací