L’àrea d’Igualtat llança la campanya ‘Jo dic no i la teua em respectes’ durant la Magdalena

L'acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones es desenvoluparà el 21 de Març

1553

ActualitatDiària

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha presentat en roda de premsa les activitats entorn del 8 de març, el dia Internacional de les Dones. Enguany l’acte institucional de commemoració d’aquest dia es desenvoluparà el 21 de març i “comptarà amb ho lliura del premi del XXV concurs de ‘Relats de Dones’ i també nomenarem el ‘Premi Olimpia 2018′ a la dona que han triat en el Consell d’Igualtat”, tal com ha manifestat la regidora d’Igualtat.Brancal ha explicat que “les accions que normalment es realitzen el 8 de març, les hem traslladat per a finals de mes perquè coincidia en altres actuacions i accions i preferíem que les activitats estigueren fóra del context de Magdalena, encara que per a la Magdalena fem una campanya específica”.

Des de l’1 de març es col·locaran les lones en la façana de l’Ajuntament, una amb motiu del 8 de març i una altra específica per a les festes de la Magdalena amb el lema ‘Jo dic no i la teua em respectes’. Aquesta última forma part de la campanya de sensibilització ciutadana contra les agressions sexistes en l’àmbit de les festes, i que explicarà, a més de la distribució de polseres amb el lema ‘No és no a les agressionssexistes’, amb una campanya de distribució de lones en l recinte de concerts, en la mascletà, a la Gaiata 8 o en la Colla Bacallà, entre uns altres, i de quasi 1.000 cartells i 30.000 adhesius en els espais de les festes.

L’1 de març també es desenvoluparà el Cinema Fòrum amb la projecció de la pel·lícula ‘La llumd’Elna’ en el Teatre del Raval a partir de les 19.00 hores, i amb un posterior debat a càrrec del Grup de Recerca Històrica. Aquest Cinema Fòrum també “es traslladarà als barris, amb l’objectiu de descentralitzar les activitats, i es projectarà la pel·lícula ‘Pague just’ amb un col·loqui posterior”, segons ha expressat Brancal. ‘Pagament Just’ es projectarà el 13 de març a les 17.30 hores en el Polifuncional La Marina, i el 14 de març a les 10.00 hores en el Polifuncional Urban La Salera i a les 15.30 hores en el Centre Social Perpétuo Socors. A més, el 29 de març el Teatre del Raval acull el Cicle Dona i Cinema amb la pel·lícula ‘Figures Ocultes’ a les 18.30 hores, que també comptarà amb un col·loqui posterior.

La XIV Cursa dels Dónes es realitzarà el diumenge 25 de març i serà totalment gratuïta per a totes les participants. L’edil Brancal ha expressat que “es tracta d’una cursa diferent i en la qual volem visibilizar la força que tenen les dones. Som moltes i quan anem juntes carreguem forces per a aconseguir allò que proposem, i fent visible que estem juntes és més fàcil canviar les estructures que ho fan una mica impossible”.

Així mateix, Brancal ha insistit que “esperem que calga lamentar cap agressió aquestes festes. L’any passat no van ser massa freqüents, però m’és igual ni massa ni poc perquè un sol cas ja és inadmissible”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací