‘Laquima Vere’ torna consolidada en l’ideari col·lectiu de Vila-real com un espectacle únic en la seua sisena edició

En la presentació de l'esdeveniment teatral i musical, amb més de 200 participants, s'ha recordat a Pasqual Batalla, un dels impulsors

1985

Comptarà amb més de 200 participants i en la presentació s’ha tingut un especial record per a Pasqual Batalla, un dels impulsors de la representació teatral i musical per part de l’Ajuntament junt amb Porcelanosa Grup. Es representarà, es cantarà i es farà sentir a la plaça Major la nit del Dijous Sant, a les 21.00 hores. El treball que arreplega bé els dos pilars bàsics de l’art en la nostra ciutat: la música i el teatre”, explica. Enguany hi haurà novetats amb la realització d’una video animat explicant l’origen del nom de l’esdeveniment i en l’atrezzo i la posada en escena.

S.N./Actualitat Diària 

La sala de projeccions de les instal·lacions de Porcelanosa Grupo ha acollit la presentació de la sisena edició de l’espectacle multidisciplinari ‘Laquima vere’ per part del regidor de Turisme, Diego Vila, l’edil de Tradicions, Santi Cortells, juntament amb el de l’autor de l’obra, Alfredo Sanz, i el regidor coordinador de l’esdeveniment, Emilio Obiol. Aquesta exposició és ja una fita marcada en el calendari que se celebra i s’espera des de fa uns anys, malgrat que hui en la sala hi havia un gran buit, el de Pasqual Batalla, un dels principals impulsors de la iniciativa i que va faltar l’estiu passat. Tots els presents han dedicat un especial record en les seues intervencions a l’edil, acèrrim defensor i promotor de les tradicions i el patrimoni local. ‘Laquima Vere es representarà, es cantarà i es farà sentir a la plaça Major la nit del Dijous Sant, a les 21.00 hores. La presentació ha tingut lloc a la seu de la firma ceràmica vila-realenca com a entitat patrocinadora de l’esdeveniment que ha estat representada pel seu responsable de Noves Inversions, Ibán Molina.

laquima vere3La representació de l’espectacle musical, de tall contemporani, ‘Laquima Vere’, que evoluciona i conjumina la innovació i la tradició des del respecte i incorporant novetats any rere any, tindrà lloc el Dijous Sant a les 21.00 a la plaça Major, aconseguint el seu punt de maduresa en l’ideari col·lectiu de Vila-real. Una consolidació que arriba amb la sisena edició, dins de la Setmana Santa local, en la qual veïns i visitants de tota la comarca tornaran a ser testimonis del treball que al voltant de 200 persones realitzaran sobre l’escenari.

Diego Vila ha destacat que personalmente  per a ll “és una obra espectacular i emocionant” i assegura que “des de la Regidoria de Turisme ens sentim orgullosos de comptar en la programació de la nostra Setmana Santa, la més antiga de la Comunitat Valenciana i declarada d’Interès Turístic Provincial, amb aquest esdeveniment, que és tot un referent”.

Per la seua banda, l’edil de Tradicions ha destacat l’evolució i el creixement d’aquest espectacle, “un esdeveniment que marca un abans i un després en aquestes dates i que permet mostrar al món el talent que tenim a Vila-real, ja que els mateixos veïns hi participen en la representació de la passió, mort i resurrecció de Crist en un format totalment innovador”. Així mateix, ha recordat al seu predecessor, Pasqual Batalla, mort el passat mes de juny, de qui ha destacat l’“important impuls que va realitzar perquè ‘Laquima Vere’ siga una realitat”. Cortells ha desgranat l’etimologia del terme Pasqua i ha esmentat diversos termes de la mateixa família lèxica per mostrar quan present està la paraula, amb el nom de Pasqual com a exemple més clar.

L’autor de l’obra, Alfredo Sanz, qui assenyala que “Batalla va apostar per aquest treball, juntament amb Porcelanosa, per açò no podem referir-nos a aquest acte sense recordar la seua intervenció”. Assegura que “ ‘Laquima Vere’ s’ha guanyat un lloc en l’imaginari col·lectiu, tothom sap de què parlem, tant que en algunes ciutats ja estan engegant idees similars per a dinamitzar el nostre patrimoni artístic i cultural en dates tan assenyalades”. A més, afig que “seguim esforçant-nos perquè aquest és un acte allunyat de la normalitat, amb un segell de distinció que, al costat d’un punt de maduresa, fan de Laquima Vere un esdeveniment consolidat que no deixa de renovar-se i que enguany, com no podia ser d’una altra manera, va a seguir incorporant nous punts d’atracció tant en la iconografia com en l’escenografia”. “Estem decidits a seguir apostant per la bellesa d’aquesta obra, que ja transcendeix les nostres fronteres i que esperem que gaudisca el gran públic”, indica.

Obiol ha destacat la “bellesa i l’excel·lència que se cerquen amb aquesta innovadora obra”. “Enguany serà especial, perquè ens falta Pasqual Batalla, però sabem que ell estarà amb nosaltres, gaudint d’un espectacle de primer nivell, un musical teatralitzat amb encert, un treball que arreplega bé els dos pilars bàsics de l’art en la nostra ciutat: la música i el teatre”, 22-03-2018 Laquima Vere cartellexplica. I apunta que “ ‘Laquima Vere’ és un esdeveniment per a veure-ho i per a sentir-ho i la realitat és que la seua trajectòria li posiciona a escala mundial, per la qual cosa convidem a tothom al fet que ens acompanye el dijous 29 per a gaudir d’aquesta meravella composta tant per als creients com per als no creients”. Obiol ha agraït el treball i la implicació d’Alfredo Sanz i Pau Ayet i també el suport a la firma ceràmica local i la seua consellera delegada, María José Soriano i ha expressat que el projecte representa a la perfecció a Vila-real pel que fa a la seu natura innovadora i referent, ja que les localitats de la comarca s’estan interessant per aquesta idea artística. S’espera arribar a xifres de darreres edicions, superant els 3000 assistents.

Per altra banda, el director artístic de l’obra, Pau Ayet, ha avançat que enguany hi haurà novetats en l’attrezzo i la posada en escena, sobretot en els materials que se sumen a la realització i difusió d’un vídeo animat explicant l’origen del nom ‘Laquima Vere’ (Rèquiem Vila-real). També ha destacat la participació d’entitats artístiques locals com la Coral Sant Jaume, l’Escola Municipal de Dansa, l’Escola Municipal de Teatre, l’Agrupació de Bombos i Tambors que donarà el tret d’eixida a l’esdeveniment i la participació de dos nous cantants. “No volem revelar més detalls, que la gent s’aprope i gaudisca de l’espectacle en viu i en directe o través de les noves tecnologies”, ha afegit Ayet.

En nom de Porcelanosa Grup, la consellera delegada, María José Soriano, assegura que “per a nosaltres és un honor col·laborar un any més en un esdeveniment cultural d’aquesta magnitud; més encara enguany que, sens dubte, per a tots va a ser una edició molt especial, ja que l’alma mater de tot aquest projecte ja no està amb nosaltres”. “Des de Porcelanosa veiem aquesta edició de ‘Laquima Vere’ com un homenatge a Pasqual Batalla, que tant ha fet per aquesta representació músic-religiosa, per la Setmana Santa i per Vila-real”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací