L’any comença amb un creixement de l’ocupació al sector turístic valencià

587

Actualitat Diària

Els afiliats a la Seguretat Social vinculats a activitats turístiques van créixer al gener un 3,5% interanual, aconseguint un total de 2.371.103 afiliats, segons les dades incloses en l’Informe sobre Ocupació en Turisme elaborat per Turespaña, dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i difosos en el dia de hui. És la xifra més alta en la sèrie històrica d’un mes de gener.

L’ocupació en les activitats turístiques ha sumat en l’últim any 80.447 treballadors en alta laboral, que representen el 12,5% del total d’afiliats en l’economia nacional.

La secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, celebra “la bona arrencada de l’any a nivell laboral, que confirma el gran dinamisme del sector. El turisme s’ha convertit en una autèntica palanca de canvi i prosperitat en el conjunt del territori espanyol i un pilar clau per a generar oportunitats en la mal anomenada “Espanya Buidada”. Des del Govern estem impulsant una nova política turística basada en la diversificació de productes i destinacions, en la intel·ligència turística i en la millora de la qualitat de l’ocupació, a través de mesures com el Pla Director per un Treball Digne, la taula per la qualitat de l’ocupació en hostaleria o el protocol de ‘Hotels justos, socialment responsables”.

Afiliació per sectors i comunitats

De les 80.447 altes laborals al desembre, 47.592 corresponen a hostaleria. L’apartat “altres activitats” va pujar en 30.752 afiliats i les agències de viatges van tindre un increment de 2.103 treballadors. L’informe ressalta el positiu comportament d’aquesta branca d’activitat des de desembre de 2014, ja que havia reduït les xifres d’ús de forma continuada en els sis anys anteriors (2008-2014).

L’ocupació turística va créixer en totes les Comunitats Autònomes. En xifres absolutes, l’ocupació en el conjunt d’hostaleria i agències de viatges/operadors turístics va experimentar el seu major increment a Andalusia, Comunitat de Madrid, Catalunya i Comunitat Valenciana. Finalment, en termes relatius, destaquen les pujades interanuals de Múrcia (5,4%) i Andalusia (4,8%).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací