Cevisama marca un nou record de visitants extranjers, amb un total de 21.000 asistents internacionals

526

Actualitat Diària

Cevisama, el saló internacional de la indústria ceràmica i sectors afins, equipament de bany i pedra natural, va rebre en la seua última edició, celebrada del 3 al 7 de febrer en Fira València, a un total de 92.435 visitants, un increment del 1,4% respecte a l’anterior convocatòria. D’ells, 21.364 van ser professionals estrangers procedents de 156 països; la dada suposa un 5,86% de creixement respecte a 2019 i una xifra mai abans aconseguida en la història d’aquest certamen, amb 38 edicions a la seua esquena com a plataforma referent de la indústria ceràmica espanyola.

Amb aquestes dades, Cevisama eleva al 23% el percentatge d’estrangers sobre el total d’assistents, potenciant el seu caràcter internacional i el seu posicionament com a primera fira industrial d’Espanya i el major esdeveniment de negocis que se celebra anualment en la Comunitat Valenciana.

Segons explica la directora de la fira, Carmen Álvarez, “Cevisama ha aconseguit atraure als mercats clau per als sectors ceràmic i de bany, ja que el 35% dels compradors estrangers va procedir de mercats tradicionals europeus (Itàlia, França, Portugal, Regne Unit i Alemanya) i dels Estats Units, un país que actualment és el segon comprador de ceràmica del món”.

En els primers llocs es troben també -per aquest ordre- els professionals procedents de Rússia, el Marroc, l’Índia, Algèria, Polònia, Bèlgica, Israel i Ucraïna, així com els Països Baixos, Turquia, Irlanda, Egipte, Bulgària, l’Iran i Tunísia.

El perfil del visitant de Cevisama va correspondre majoritàriament a botigues de venda al públic, distribuïdors, fabricadors, agents comercials, grups de compra i prescriptores, especialment arquitectes i decoradors.

Es tracta d’un perfil, aquest últim, que està adquirint cada vegada major interés per als fabricants espanyols i, com a conseqüència, l’organització de Cevisama està tractant de potenciar.

Amb aqueix objectiu enguany s’han posat en marxa noves iniciatives, com el Pavelló 6-Design Hall, un pavelló exclusiu amb noves propostes enfocades a projectes d’arquitectura i interiorisme.

El president del certamen, Manuel Rubert, ha volgut subratllar la satisfacció pels resultats, no sols pel positiu de les xifres sinó, sobretot, “per la qualitat del visitant, que ha permés als expositors tancar operacions importants”. Rubert ha recalcat així mateix que el percentatge de prescriptores de producte, sobretot arquitectes i interioristas, és cada vegada major, “i a això estan contribuint tant els esforços en l’exposició comercial com l’altíssim nivell de les ponències del nostre Fòrum d’Arquitectura, que s’ha convertit en el més important que se celebra al nostre país”.

L’equip de Cevisama en Fira València comença ja els preparatius de la pròxima edició, en la qual es plantegen nous reptes “per a millorar constantment el nostre servei als expositors i aportar valor a la visita professional”, apunta Álvarez. La cita ja té dates: del 8 al 12 de febrer de 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací