L’Alcora ajuda als joves de la localitat a formar-se a través del programa ‘Jove Oportunitat’ del IVAJ

838

Tena: “La finalitat és orientar i motivar als joves alcorins que han abandonat els estudis perquè continuen la seua formació i milloren les seues expectatives laborals”

Actualitat Diària 

Motivar als joves que han abandonat els seus estudis perquè continuen amb la seua formació. Aquest és el principal objectiu del programa ‘Jove Oportunitat’ (JOOP) de l’IVAJ, al qual s’ha adherit recentment l’Ajuntament de l’Alcora.

Com detalla el regidor de Joventut, Robert Tena, el projecte començarà a la capital de l’Alcalatén el pròxim 10 de juny, es desenvoluparà al Casal Jove i tindrà una durada de 6 mesos.

En eixe temps, els joves participants -de 16 i 21 anys- rebran formació de dilluns a divendres, en horari de 9.30 a 13.30 hores, de la mà d’una experta en coaching actitudinal.

En paraules de Tena: “L’Alcora s’ha sumat a aquesta iniciativa amb la finalitat d’oferir als joves que es troben fora del sistema educatiu i amb poques expectatives en el mercat laboral una interessant experiència de canvi”.

I és que, a través d’accions formatives i motivacionals, JOOP “obri les portes perquèemprenguen un nou camí, descobrisquen la seua vocació, milloren les seues expectatives laborals, reforcen la seua autoestima i prenguen les regnes del seu futur”, ha destacat el responsable de Joventut. “Esperem que els siga de gran ajuda”.

El programa, que és totalment gratuït, compta amb un enfocament pràctic i inclou formació en idiomes i noves tecnologies, visites a empreses per conèixer de primera mà la realitat laboral, activitats de convivència amb joopers d’altres localitats, actes socioculturals, esportius i lúdics. A més, es realitzaran seguiments individuals cada mes.

Les persones interessades a participar poden informar-se dels requisits a l’Ajuntament, contactant amb el departament de Serveis Socials.

Jove Oportunitat -JOOP- és una mesura del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 d’àmbit estatal que s’inclou sota la categoria de ‘Programes de Segona Oportunitat’.

A la Comunitat Valenciana, l’Institut Valencià de la Joventut és l’encarregat d’implantar-lo, amb la col·laboració d’ajuntaments i mancomunitats.

El programa compta amb el finançament del Fons Social Europeu i el principal objectiu que es planteja és la reducció de l’abandó educatiu primerenc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací