L’Alcora aprova un pressupost de 13,5 milions per a 2019 que duplica les inversions i que s’incrementa en un 13,62% respecte a 2018

660

L’equip de Govern destaca les ajudes d’altres administracions i del sector privat, ja que el 66% de les inversions estan subvencionades 

Actualitat Diària

El Ple de l’Ajuntament de l’Alcora ha aprovat, amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Canviem entre Tots l’Alcora i l’abstenció de PP i Marcos Masó, el seu pressupost per a 2019.

Es tracta d’uns comptes que ascendeixen a 13.589.034,72 euros, els més elevats dels últims deu anys “gràcies a la capacitat de l’equip de govern per a aconseguir ajudes d’altres administracions i a la recuperació econòmica”, segons va destacar l’alcalde, Samuel Falomir. Respecte a l’any passat, el pressupost s’ha incrementat en un 13,62%.

El regidor d’Hisenda, Robert Tena, va exposar en el Ple les principals dades del pressupost, que està orientat a “millorar l’Alcora, facilitar la resolució dels problemes dels veïns i veïnes, atendre les seues necessitats i contribuir a crear ocupació, riquesa i oportunitats per a totes i tots”. Es tracta d’un “pressupost altament inversor i també d’important contingut social”. 

Un pressupost inversor i dinamitzador de l’economia 

El capítol d’inversions s’ha duplicat respecte a 2018, passant de 1,36 a 2,8 milions d’euros. Des del Govern local han destacat que, d’aquestes inversions, el 66% – 1,8 milions d’euros- són subvencions d’altres administracions públiques (ajudes d’Europa -Fons FEDER-, de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, principalment) i del sector privat (Torrecid, Caixa Rural de l’Alcora…) “el que permetrà continuar desenvolupant importants projectes sense cost per als alcorins i alcorines”. De fet “es tracta del capítol d’inversions més elevat i amb més subvencions dels últims 10 anys”, han manifestat.

Dins d’aquestes inversions, al voltant de 700.000 euros es destinaran a la millora d’instal·lacions educatives. Entre les actuacions, destaca la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós i l’inici del projecte d’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea, totes dues finançades íntegrament per la Generalitat Valenciana a través del Pla Edificant.

D’altra banda, “els pressupostos reflecteixen l’aposta decidida del Govern local per un urbanisme per a les persones, més accessible i segur“. Pel que respecta al capítol d’inversions, es destinarà 400.000 €, aproximadament, a la millora de carrers, places i camins. Quant a projectes concrets, es contempla, entre altres, rebaixes de voreres, la renovació urbana del carrer Sant Cristòfol, Cordeta i travessia Calvari, la renovació de la vorera del carrer Camí Nord, la renovació de la plaça Molí Nou i de la plaça Nova i Costera de l’Advocat i millores en camins. Més de la meitat d’eixes inversions vénen subvencionades per la Diputació de Castelló.

Per a cultura i patrimoni es contemplen 800.000 euros, aproximadament, dels quals 572.000 són subvencions d’Europa i la Generalitat Valenciana. Els principals projectes previstos són la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica, la rehabilitació del castell de l’Alcalatén i millores a la Casa de la Música. I

Per altra banda,  per a millorar els polígons industrials es destinaran 431.000 €, dels quals 247.500 € estan subvencionats per la Generalitat Valenciana.

A més, al voltant de 150.000 € es destinaran a millorar les instal·lacions esportives, tals com el pavelló poliesportiu, la pista de tennis i frontó, el camp de tir, el camp de futbol, el pavelló polifuncional, la pista de patinatge i el rocòdrom, entre altres. Per a aquesta finalitat, les subvencions sumen 43.600 €, aproximadament.

Consolidació de les polítiques per a les persones

“Els pressupostos de 2019 vénen a consolidar el nou model de ciutat iniciat després de les eleccions de 2015”. Així, tal com destaquen des de l’equip de govern “tenen especial rellevància les partides destinades a l’impuls de l’economia local i la generació de llocs de treball, a polítiques inclusives i de benestar social, educació, cultura i patrimoni… àrees fonamentals per al Govern de Progrés”.

“Si 2016, 2017 i 2018 han sigut anys destacats per l’execució d’importants i necessaris projectes a l’Alcora, l’any 2019 seguirem per aquest mateix camí, per la senda de la transformació del nostre municipi. Les inversions previstes dins del pressupost ho posen de manifest”.

I tot “sense perdre de vista els objectius de continuar reduint el deute i la desocupació, continuant la línia descendent empresa en aquests tres últims anys, atenent a criteris de responsabilitat econòmica, eficàcia i eficiència. Els fets i les xifres així ho avalen”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací