L’Ajuntament d’Onda continua amb la inserció laboral i social de persones majors de 45 anys

981

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda continua amb la inserció laboral i social de persones majors de 45 anys a través del programa ‘T’acompanyem’. El consistori forma a aquest col·lectiu de persones en Alfabetització digital, donant les eines informàtiques i tecnològiques necessàries en la cerca activa d’ocupació. La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que “fins a aquest moment, s’han desenvolupat dues sessions formant un total de 38 usuaris parats, però la previsió és arribar als 140 en la seva totalitat. Amb aquest programa vam demostrar la voluntat de l’equip de govern que lidera l’alcalde, Ximo Huguet, de seguir treballant perquè tothom pot tenir les seves oportunitats a Onda. No volem deixar a ningú en el camí d’avanç que hem iniciat en aquesta legislatura”.

Un dels temes que es desenvolupen en aquesta formació és el de ‘Processadors de text’, on aprenen a realitzar textos, donar-los forma i les característiques bàsiques dels documents habituals en el procés de cerca de treball, com poden ser el currículum o la carta de presentació. D’altra banda, està el ‘Mòdul de correu electrònic’ per a aprendre a redactar un email, i finalment se’ls atorguen ‘Eines per a la cerca activa en portals de treball online’, amb les quals aprenen a donar-se d’alta i inscriure’s en les ofertes que estan publicades. Les previsions són continuar en aquesta línia i afegir nous tallers en altres continguts que consoliden la formació integral dels usuaris i finalment ajudar-los en el procés de millora d’habilitats sociolaborals per a trobar treball.

Cal recordar que aquest programa es desenvolupa amb una subvenció de la Conselleria, a través de la direcció general d’Inclusió Social, de 147.762 euros per a itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social que es destina, majoritàriament a les despeses de personal que assessora als beneficiaris en el procés. Així, Aguilella ha conclòs dient que “oferir aquests recursos formatius a la ciutadania, de forma gratuïta i assegurar-se que les empreses es beneficiaran dels mateixos, és una de les apostes del consistori, que continua treballant en aquesta línia sent conseqüent amb les necessitats de la població. Sens dubte, l’Ajuntament d’Onda aquesta contínuament treballant i invertint en el futur de la seva població, plantejant el millor escenari per a la creació d’oportunitats d’ocupació de la localitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací