L’Ajuntament d’Onda adjudica les obres d’accessibilitat de l’alcassaba del castell per 135.000 euros

983

La inversió la finançarà Turisme de la Generalitat a través de les ajudes europees dels Fons Feder

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha adjudicat els treballs d’accessibilitat, visitabilitat i consolidació de l’alcassaba del castell en les seues fases B i C per 135.000 euros a l’empresa Patrimonio Inteligente SL. A més, també s’ha adjudicat el contracte de millora de l’accessibilitat de l’alcassaba a la mercantil Construcciones y Desarrollos Tudmir, SL, per aproximadament 160.000 euros. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha ressaltat la importància d’aquesta intervenció que “millorarà substancialment els accessos al castell amb l’objectiu de crear un itinerari accessible i que permeta el passe a l’alcassaba des de la porta del castell passant pel museu amb una inversió que estarà cofinançada per la Generalitat Valenciana a través de Fons Feder de la Unió Europea. Des que assumim les responsabilitats del govern, tenim clara la importància d’aquestes xicotetes accions que faciliten la vida de la ciutadania i que tenint en compte la situació del recinte, situat a la muntanya, intentaran facilitar al màxim l’arribada al lloc per a totes les persones, ja siguen d’Onda o els visitants que vénen interessats per un dels castells millor conservats de la zona mediterrània”.

L’alcalde ha indicat que “aquests quatre anys s’ha treballat per a l’adhesió d’Onda al Codi Ètic del Turisme Valencià i l’hem plasmat en un projecte per al nostre major reclam turístic. Aquestes accions ens posaran en la primera línia de castells accessibles perquè pensem en totes les persones que vénen a gaudir del gran patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat” i ha afegit que “l’aposta d’Onda pel turisme inclusiu i accessible està en sintonia amb els valors de la Generalitat. Volem atendre aquest segment de la demanda que és el de les persones amb diversitat funcional perquè és una obligació ètica i moral i també interessant des del punt de vista econòmic”.

“Els importants vestigis arqueològics de l’alcassaba del castell, corresponents a l’estructura arquitectònica d’un palau d’època Taifa, són, sens dubte, part del patrimoni més important que tenim a Onda i des que es van exhumar les estructures d’aquesta zona entre el 2008 i el 2011 no s’havia dut a terme una actuació tan important de consolidació en la zona. Tenim el convenciment que Onda té un gran patrimoni cultural i natural que mostrar al món. Per això continuarem treballant per a tindre-ho en les millors condicions possibles i mantindre l’important creixement en les xifres de visitants que hem tingut en els últims tres anys”, conclou l’alcalde.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací