L’Ajuntament de Castelló crea 270 llocs d’ocupació pública per a 2019

900
pleno ayuntamiento de castellon

L’oferta comprén 236 places de torn lliure, 27 de promoció interna i 7 de mobilitat

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló encara tot un repte operatiu i logístic amb la qual és la millor oferta d’ocupació pública anunciada en anys. Així doncs, el consistori inaugura el 2019 amb 270 places que en diferents processos selectius s’oferiran al llarg dels pròxims mesos. L’aposta passa per generar ocupació pública de qualitat per a cobrir les polítiques que des del Govern municipal que pressideix l’alcaldesa, Amparo Marco, es consideren essencials per a atendre les necessitats de la població.

Així ho ha anunciat el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, qui s’ha mostrat “satisfet” en acabar “amb les restriccions fixades fins ara” i reduir així la interinitat per davall del 7% del conjunt d’empleats i empleades públics. D’aquesta forma, “entre 2015 i 2019 l’Ajuntament ha oferit 298 places d’ocupació pública, dada que multiplica per tretze l’oferta pública de l’anterior mandat”, ha afegit l’edil.

Mai abans s’havia engrossit de tal manera la plantilla municipal en un sol any, tenint en compte que en la legislatura de 2007 es van oferir en total 103 i en els quatre anys de l’anterior 23 places. En aquest sentit, Lorenzo ha assegurat que “com més prompte millor definirem un calendari per a organitzar un operatiu que serà complex i mobilitzarà molts recursos municipals però que creiem que és essencial per a garantir una estratègia d’ocupació de qualitat a l’Ajuntament”. Per a definir les bases rectores d’aquests processos, han intervingut en la mesa de negociació els representants dels empleats públics.

L’oferta comprén 236 places de torn lliure, 27 de promoció interna i 7 de mobilitat. Entre els perfils més sol·licitats, destaquen els de bomber, administratiu, zelador de col·legi, operatiu de serveis múltiples, agent de policia local i agent de mobilitat urbana.

A més d’aquest procés d’estabilització, el govern municipal ha anat generant plans d’ocupació promoguts des de la Generalitat (programes derivats del Servef o el taller T’Avalem, entre altres) i impulsant plans per a aturats, com Jornals de Vila o tallers d’ocupació, i programes per a determinades polítiques. En suma, accions que han permés passar de 1.155 empleats i empleades públics (juny de 2015) a 1.504 en l’última nòmina de desembre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací