L’Ajuntament de Betxí condiciona la salta de la volta del Palau-Castell

745

El consistori ha aconseguit una subvenció de Turisme per climatitzar i equipar l’espai amb mobiliari

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Betxí està a punt de culminar els treballs de condicionament de la Sala de la Volta del Palau-Castell de Betxí. Este espai, que data dels segles XIV-XV, ha estat equipat amb bancs i taules per poder allotjar els espectadors dels diversos espectacles que tenen lloc al seu interior. Així mateix, en les últimes setmanes s’han dut a terme treballs d’instal·lació de dues màquines de climatització per poder dotar l’espai d’aire fred i calent i, per tant, fer possible que es puga usar regularment.

Estes accions han sigut possibles gràcies a la inversió de més de 44.000€ provinents d’una subvenció de Turisme, que aportarà a l’efecte el 60% del muntant total. D’esta forma, la Sala de la Volta passa a ser la primera estança del Palau totalment equipada i climatitzada i, per tant, apta per al seu funcionament durant els 365 dies de l’any.

Alfred Remolar, alcalde de Betxí, ha apuntat que “el primer dels actes importants que es faran en la sala serà el festival de Guitarra i Vi, que enguany avançarem al febrer gràcies a què ja tindrem les condicions adequades per fer-ho possible”. Remolar s’ha mostrat satisfet pel fe que “tots els anys estan venint fons d’altres administracions que ens permeten seguir avançant amb pas ferm en la recuperació total de l’edifici”.

Cal recordar que el consistori està a l’espera de la validació definitiva del projecte de la Fase IV per part de l’1,5% Cultural, que suposarà la culminació de la restauració del Teatre Modernista i un punt d’inflexió per finalitzar les obres del Palau. S’espera que els treballs puguen començar en els primers mesos del 2020, gràcies a la injecció de més de 540.000€ per part del Ministeri de Foment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací