L’aeroport de Castelló renova les rutes a Budapest, Bucarest i Katowice amb més vols

722

Actualitat Diària

La societat pública Aerocas ha adjudicat tres rutes per a un període de tres anys, que possibilitaran renovar les connexions amb Bucarest, Budapest i Katowice, incrementant de manera substancial la xifra de vols, prolongant el calendari d’operacions i aportant de manera conjunta més de 256.000 passatgers i passatgeres entre 2020 i 2023.

L’aerolínia Wizz Air ha sigut l’adjudicatària dels tres lots que Aerocas va traure a licitació a través de la campanya de creixement comercial i posicionament de l’aeroport de Castelló en els mercats europeus.

El secretari autonòmic de Turisme i president de Aerocas, Francesc Colomer, ha manifestat la seua satisfacció amb el resultat del procés, ja que les tres rutes adjudicades “contribuiran de manera important al desenvolupament de l’aeroport en els pròxims anys, avançant en destinacions el potencial de les quals ja ha sigut testat”.

L’oferta adjudicatària del primer lot correspon a una ruta anual a Bucarest, que disposarà de tres freqüències setmanals en els set mesos del període d’estiu (final de març a final d’octubre) i dues freqüències en els cinc mesos de la temporada d’hivern.

La previsió de l’aerolínia és que aquesta ruta aporte 41.004 passatgers el primer any; 41.310 en el segon; i 48.824 en el tercer. En els dos primers anys d’operacions, Wizz Air contempla usar avions Airbus 320 (180 places) i, en el tercer, afegir l’Airbus A321 (230 places).

El lot dos ha sigut adjudicat a la proposta de Wizz Air d’una ruta a Budapest, que operarà durant els set mesos de la temporada d’estiu amb dues freqüències setmanals, ampliant els vols fins a desembre en el tercer any. L’aeroport de Castelló ja va operar el passat estiu aquesta ruta durant tres mesos, per la qual cosa l’increment de l’oferta serà significatiu.

La companyia preveu que aquesta connexió aporte 21.268 passatgers en l’exercici 2020; 25.191 en el 2021: i 29.254 en 2022. La ruta s’operarà amb avions Airbus A321 NEO (239 places) i A320 (180 places).

El tercer lot ha sigut adjudicat a la ruta de Katowice, que funcionarà dins de la temporada estival, incrementant progressivament l’activitat. El primer any, operarà amb dues freqüències setmanals entre meitat de juny i final d’octubre; i el segon i el tercer abastarà tota la temporada d’estiu, oferint vols entre final de març i final d’octubre.

Aquesta ruta també va operar el passat estiu durant tres mesos, per la qual cosa hi haurà un augment substancial en el nombre de vols.

La previsió de passatgers de la connexió a Katowice és de 11.628 el primer any; 18.972 en el segon i 18.972 en el tercer. Per a aquesta ruta s’utilitzarà l’avió Airbus A320.

Les tres rutes sumaran en el conjunt del període de tres anys 256.423 passatgers, incrementant en un 22% l’objectiu que va fixar Aerocas en el pla de creixement, que era de 210.000 passatgers.

Mapa de rutes regulars

El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha recalcat que les connexions de Bucarest, Budapest i Katowice “se sumen a les que ja té confirmades l’aeroport de Castelló, configurant el mapa de destinacions”.

En l’actualitat, funcionen dues rutes a Londres, una operada per Ryanair (a Stansted) i una altra per Wizz Air (a Luton). El pròxim 30 de març, comença una nova ruta a Viena (Wizz Air) i el 14 d’abril a Marsella (Volotea). A la connexió de Wizz Air amb Bucarest se suma la que opera l’aerolínia Blue Air, amb vols programats entre l’1 de juliol i el 13 de setembre de 2020.

Per tant, l’aeroport té confirmades per a l’any vinent huit rutes regulars, operades per tres aerolínies, que enllacen amb sis destinacions europees. El director de Aerocas ha assegurat que des de l’entitat “es continuarà treballant en la millora de la connectivitat de l’aeroport”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací