L’aeroport de Castelló completa amb la iniciativa privada la nova zona d’estacionament

419

Actualitat Diària

L’aeroport de Castelló avança en l’ampliació de la seva cartera de serveis amb la construcció del centre de manteniment d’avions de la companyia Brok-air Aviation Group, que encara la seva recta final, i la culminació de la nova zona d’estacionament promoguda per l’empresa e-Cube Solutions.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat aquest dijous les noves àrees de desenvolupament de l’aeroport, acompanyat per la directora general de Aerocas, Blanca Marín, i representants de les empreses aeronàutiques que operen en la instal·lació.

El conseller ha incidit en “la capacitat de l’aeroport per a generar, al costat de la iniciativa privada, activitat, inversió i ocupació, malgrat les circumstàncies adverses associades a la pandèmia”. Segons ha assenyalat, “això ens reafirma en la nostra aposta per continuar treballant amb les empreses en la diversificació de l’activitat i per continuar avançant cap a un model d’aeroport mixt”.

En primer lloc, el conseller ha visitat l’obra del nou centre de manteniment d’avions de l’empresa Brok-air Aviation Group.

Es tracta d’un hangar desmuntable d’estructura d’alumini extruit i doble lona d’altes prestacions. Abarca una superfície de 2.500 metres quadrats i té una altura de 18 metres, amb el que podrà acollir tasques de manteniment d’aeronaus de passadís únic, com ara les famílies A-320, B-737, CRJ, Embraer i ATR.

El director general de Brok-Air Aviation Group, Santiago Roses, ha explicat que l’obra estarà finalitzada en menys d’un mes i s’estima que per a mediats de febrer puguin començar les tasques de manteniment a l’interior de l’hangar. Segons ha concretat, la inversió ascendeix a 2,2 milions d’euros entre infraestructura i equipaments.

El nou hangar podrà acollir una àmplia gamma d’activitats, com ara: manteniment en línia, manteniment en base, modificacions i reparacions estructurals, pesada d’aeronaus, canvi de trens d’aterratge i prova d’aquests, canvi de configuració de la cabina de passatgers, preservació d’aeronaus, canvi de motors, inspeccions boroscópicas, i aplicació de directives d’aeronavegabilitat.

D’altra banda, el conseller ha visitat la nova zona d’estacionament d’aeronaus executada per l’empresa e-Cube Solutions, amb una inversió pròxima als 300.000 euros.

L’actuació abasta una superfície de 21.550 metres quadrats i permet acollir entre 10 i 15 aeronaus. El director general de la companyia a Castelló, Abdón Beitia, ha manifestat “l’interès mostrat per diverses empreses per ocupar el nou espai que s’ha habilitat”.

A aquestes actuacions se sumarà pròximament la de creació de la nova plataforma industrial de l’aeroport i prolongació del carrer de rodatge. El projecte, impulsat per Aerocas, suposa una inversió de 1,6 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací