L’aeroport de Castelló activa la construcció d’un centre de manteniment d’avions

460

Actualitat Diària

L’aeroport de Castelló activa una nova inversió amb l’inici de les obres de construcció d’un centre de manteniment d’avions per part de l’empresa Brok-air Aviation Group, que preveu completar l’actuació a la fi d’any.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que aquest projecte “suposa un pas més en l’estratègia de diversificació i desenvolupament integral de l’aeroport de Castelló, ja que permetrà reforçar la cartera de serveis de la infraestructura”.

El conseller ha incidit en “la capacitat que està mostrant l’aeroport, en col·laboració amb la iniciativa privada, per a generar inversió, activitat i ocupació en l’actual context de crisi per la pandèmia, adaptant-se a les condicions que planteja el mercat”. En aquest sentit, ha apuntat que el nou centro manteniment d’avions “donarà resposta a les necessitats de les aerolínies, afectades per l’aturada que sofreix el sector de l’aviació”.

L’hangar -que està previst que estigui operatiu a la fi de desembre- abastarà una superfície de 2.500 metres quadrats i acollirà tasques de manteniment d’avions de passadís únic de les famílies A-320 i B-737.

En concret, podran realitzar-se les següents labors: manteniment en línia, manteniment en base, modificacions i reparacions estructurals, pesatge d’aeronaus, canvi de trens d’aterratge i prova d’aquests, canvi de configuració de la cabina de passatgers, preservació d’aeronaus, canvi de motors, inspeccions boroscópicas, i aplicació de directives d’aeronavegabilitat.

El director general de Brok-Air Aviation Group, Santiago Roses, ha explicat que la construcció d’aquest hangar “suposa un pas de gegant” per al desenvolupament de l’empresa, que està especialitzada en serveis aeronàutics, com són el manteniment, enginyeria, handling i formació. Segons ha assenyalat, “serem la primera empresa d’Espanya dedicada al manteniment a tercers que construeix una instal·lació amb aquestes prestacions”.

El responsable de la companyia ha manifestat que l’hangar “constitueix una solució dinàmica, ràpida i ajustada a les necessitats que avui tenen les companyies aèries” i ha valorat “la capacitat de l’aeroport de Castelló per a ajustar-se a l’actual escenari”.

A aquest projecte se suma el de l’empresa e-Cube Solutions, que està condicionant una nova zona d’estacionament i manteniment d’avions. Aquesta actuació abasta una superfície de 21.550 metres quadrats i permetrà habilitar espai per a acollir entre 15 i 20 aeronaus.

A més, pròximament arrencaran les obres de construcció de la nova plataforma industrial de l’aeroport, una actuació que suposa una inversió per part de Aerocas de 1,6 milions d’euros i que permetrà generar una àrea de gairebé 28.000 metres quadrats per al desenvolupament de�les activitats d’estacionament i manteniment d’avions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací