L’acord entre Diputació i Cultura obri la porta a un futur sense barracons que beneficiarà als xiquets de Castelló

1311

Compromís aplaudeix la inversió d’1,5 milions en Penyeta Roja, per a donar les solucions que la ciutat necessita

L’acord entre Diputació i Conselleria de Cultura obri la porta a un futur sense barracons que beneficiarà als xiquets de Castelló. Així ho ha entès el regidor d’Educació, Enric Porcar, que ha aplaudit la inversió d’1,5 milions d’euros de la Conselleria en Penyeta Roja, i la remodelació del conjunt d’edificis on podran allotjar-se els xiquets dels col·legis Herrero i Vicent Marçà, quan s’inicie la construcció dels col·legis.

EM/LC/SB/ Actualitat Diària

Els acords han tardat a consolidar-se, però avui, el futur dels xiquets dels col·legis de Castelló és molt més bonic del que semblava fa tan sol uns mesos.

Era evident que els col·legis necessiten reparacions, i que el problema es presentava complex. Com remodelar els col·legis i donar solució a la demanda dels pares sense afectar als centenars de xiquets que reben educació en ells?

Els casos més complicats afectaven al Col·legi Herrero, amb més de 110 anys d’història, o al Col·legi Vicent Marçà, en el Raval Universitari.

El procés té les seues fases. L’Ajuntament ha de presentar els projectes, la Conselleria ha d’aprovar-los. Les obres deuen eixir a concurs, i mentre es realitzen els treballs cal resituar als xiquets…

Però on ficar a tant xiquet mentre duren les obres?.

La solució ha arribat de la mà de diputació i conselleria, amb l’aplaudiment del regidor d’Educació de l’Ajuntament.

L’acord signat entre la Conselleria i Diputació permetrà invertir 1,5 milions d’euros a adequar els edificis de Penyeta Roja. La Diputació traurà ara, com més prompte millor el projecte de renovació dels edificis de l’antic Col·legi Universitari. Quan estiguen acabats, el Col·legi de Tecnificació esportiva passarà a ocupar l’espai remodelat. Continuaran els treballs en Penyeta Roja, per a remodelar també l’immoble del col·legi de tecnificació esportiva. I completades les obres, el Col·legi de tecnificació esportiva tornarà al seu espai original i els antics edificis del Col·legi Universitari seran a punt perquè els xiquets dels col·legis del Ferrer i Vicent Marçà puga resituar-se allí mentre duren les obres dels seus centres.

Els temps vénen determinats per l’estat actual dels projectes.

El concejal de Educación del Ayuntamiento de Castellón, Enric Porcar ha volgut aplaudir i celebrar l’acord al que han arribat la Conselleria d’Educació i la Diputació de Castelló mitjançant el qual el departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà invertirà 1,5 milions d’euros en la millora de les instal·lacions del Complex Socioeducatiu Penyeta Roja de Castelló.

Porcar ha agraït “l’obstinació i el treball realitzat pel conseller Marzà perquè aquest acord siga avui una realitat. Es tracta d’un pacte entre dues institucions que permetrà una cosa que fa molts anys que la ciutat necessita: un centre de referència on poder albergar alumnes mentre es fan les obres de millora que tanta falta fan a certs col·legis de Castelló”.

El regidor d’Educació ha recordat que aquesta notícia “beneficiarà, en primer lloc, als alumnes del Ceip Vicent Marçà i del Ceip Herrero, que podran traslladar-se a Penyeta Roja al llarg del 2019perquè els seus col·legis siguen construïts o rehabilitats”.

Així, l’edil també ha recordat que “l’Ajuntament i jo mateix estarem sempre del costat de les famílies, com hem demostrat durant tot aquest temps, però respectant els temps i els acords que dues institucions com la Conselleria i Diputació havien de dur a terme. Per això, ens alegrem de que Marzà i Moliner hagen arribat finalment a aquest acord perquè era una necessitat per a la ciutat de Castelló com ja vam fer saber.Durant la negociació nosaltres hem mitjançatamb la comunitat educativa, que era el paper que ens pertanyia com a Ajuntament”.

Finalment, Porcar ha manifestat que “ara és el temps de l’Ajuntament, ara ens toca a nosaltres estar a l’altura i col·laborar perquè el programa Edificant vaja sobre rodes. Confie en açò perquè és un projecte en el qual tot l’equip de govern i el funcionariat està implicat al cent per cent”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací