Labora represa els fòrums d’ocupació amb un model semipresencial

493

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora i la Conselleria d’Economia Sostenible reprendran els fòrums Connecta Labora amb un model semipresencial per tota la Comunitat Valenciana, per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis d’ocupació que ofereix l’Administració pública.

En aquest sentit, serà imprescindible sol·licitar cita prèvia per a poder assistir a aquests esdeveniments, que combinaran els actes presencials amb els virtuals, adaptant-se així a la nova normalitat. Se celebraran sessions, enregistraments i fòrums.

Les sessions consistiran en seminaris web que s’emetran mitjançant la plataforma Zoom. Algunes d’elles inclouran la presentació dels serveis de Labora, una sessió sobre formació i tallers relacionats amb la cerca d’ocupació.

Els enregistraments permetran l’accés de les persones participants a una sèrie de vídeos que podran visualitzar quan triïn.

Finalment, els fòrums posaran en contacte a les persones participants amb el personal de Labora per a la resolució de dubtes o assessorament.

Els primers sis fòrums tindran lloc, abans de la finalització de l’any 2020, a Gata de Gorgos (6 de novembre), Riba-roja de Túria (20 de novembre), València (27 de novembre), Rojals (1 de desembre), Alzira (4 de desembre), Sagunt (10 de desembre) i Castelló de la Plana (18 de desembre). Els esdeveniments continuaran realitzant-se en altres municipis durant els primers mesos de l’any 2021.

El projecte #ConnectaLabora neix de la necessitat d’intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball en la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d’ocupació.

Els fòrums reprenen la seva activitat sense perdre de vista els tres objectius principals d’aquesta iniciativa: divulgar els serveis, prestacions i polítiques de Labora; acostar i posar en contacte a les persones amb empreses, i finalment, dotar d’estratègies a les persones participants per a millorar la seva ocupabilitat.

S’han habilitat diferents zones en els Fòrums Connecta Labora per a garantir la seguretat dels qui participen. S’han dissenyat cinc zones per a entrevistes, els tallers de formació, la simulació d’entrevistes de treball, la zona aula TIC i un set d’enregistrament de vídeo currículum. Totes les zones s’han dissenyat per a garantir 1,5 metres de separació entre participants i la instal·lació de mampares per a protegir a totes les persones de la COVID-19.

Zona d’entrevistes

Aquests espais comptaran amb mampares de seguretat, gel hidroalcohólico en cada taula i neteja del mobiliari en finalitzar l’entrevista de cada usuari o usuària. Aquestes entrevistes es realitzaran amb cita prèvia per a evitar les aglomeracions.

També existirà un taulell que oferirà assessorament Laboral amb la finalitat d’ajudar als qui participen a preparar la seva entrevista i triar les ofertes que més s’adaptin al seu perfil professional. Finalment, les entrevistes de treball estaran complementades amb entrevistes de treball virtuals. D’aquesta manera, aquells usuaris o usuàries i empreses participants que no puguin acudir als fòrums Connecta Labora puguin participar en aquestes.

Fòrum virtual

Garantint les mesures de seguretat i, amb l’objectiu d’oferir els fòrums Connecta Labora al major nombre de persones possibles, s’ha dissenyat un esdeveniment virtual per a evitar aglomeracions i afavorir les entrevistes entre participants i personal tècnic de Labora. A través d’un seminari web, un presentador o presentadora dinamitzarà les intervencions i introduirà les preguntes dels espectadors i espectadores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací