Banc Santander va guanyar 497 milions a Espanya fins a setembre

491

Actualitat Diària

El Banc Santander va obtenir un benefici ordinari de 497 milions d’euros a Espanya en els nou primers mesos de 2020, un 58% menys que un any enrere, a causa de les majors provisions per a suavitzar l’impacte del coronavirus, ha informat avui l’entitat al supervisor espanyol del mercat, la CNMV.

El benefici atribuït en el tercer trimestre estanc va ser de 1.750 milions d’euros, un 249% més que en el mateix
període de l’any anterior amb motiu d’un ajust del fons de comerç i altres càrrecs en 2019.

Aquesta quantitat és tres vegades inferior als 1.545 milions d’euros que l’entitat va obtenir al Brasil, que ha estat, un trimestre més, el país on el banc ha guanyat més diners. Només en el tercer trimestre el benefici atribuït d’Espanya va ser de 246 milions d’euros, un 53% més que en el segon trimestre, afavorit per “la recuperació del marge d’interessos i les comissions”.

L’entitat recorda que des que es va declarar l’estat d’alarma el març passat, Santander España ha concedit prop de 72.000 milions d’euros a autònoms i empreses, dels quals 27.600 milions han estat a través dels préstecs garantits per l’ICO. També han concedit més de 180.000 moratòries, entre hipoteques, crèdits de consum o targetes, tant legals com sectorials.

El crèdit es va reduir en el tercer trimestre per la venda d’una cartera hipotecària dubtosa per import de 1.500 milions d’euros, encara que en el conjunt de l’any la cartera creditícia va augmentar un 2%, fins a 192.894 milions d’euros, molt focalitzat en autònoms, pimes i empreses. “Malgrat la recessió econòmica”, la ràtio de morositat va baixar 125 punts bàsics i va quedar en el 5,98%, explica el Santander.

Els recursos de clients van créixer el 1,8% en comparació interanual i van aconseguir els 250.369 milions, fonamentalment pel creixement en saldos a la vista (+6% interanual).

Durant el trimestre Santander va posar en marxa noves iniciatives per a “reforçar les seves capacitats digitals i millorar el seu model de distribució”, com el llançament d’una nova aplicació mòbil (app) i un acord estratègic amb Correus per a millorar l’accés a serveis financers en les àrees rurals a Espanya.

Ana Botín descarta una fusió

Durant el discurs d’Ana Botín en la Junta del banc, la presidenta de l’entitat ha descartat políticacs de fusió. “No contemplem participar en cap procés”, ha deixat clar la presidenta del Santander, entitat a la qual els analistes citen com a possible candidata per a participar en una fusió transfronterera. Per a fer front a la situació actual, Botí assenyala que cal treballar junts, “les empreses, la societat civil i els governs ens necessitem”, i incideix en què “ningú per si sol pot acabar amb aquesta crisi”. Dit això, ha rememorat, Santander ha viscut altres crisis, va canviar i va tirar endavant més forta i “en aquesta crisi serà igual”, ha vaticinat al final de la seva intervenció.

Botí, creu que Espanya ha d’aprofitar l'”oportunitat única” del pla de recuperació europeu per a impulsar la transformació de l’economia i millorar la seva competitivitat. “No hi haurà una altra oportunitat igual per a fer aquest salt que Espanya necessita”, ha advertit Botí durant el seu discurs en la junta general d’accionistes celebrada a Boadilla del Monte (Madrid) per a aprovar el pagament de dos dividends.

En la seva opinió, els bancs poden exercir un paper clau a mobilitzar els recursos necessaris per a posar al país en marxa “com més aviat millor”, canalitzar les ajudes cap als projectes amb potencial multiplicador i contribuir a configurar un model productiu digital i sostenible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací