Labora multiplica per 18 les sol·licituds d’ajudes a empreses per a contractar a persones desocupades

Enric Nomdedéu atribueix aquest increment des de 2016 a l'augment de la credibilitat i la confiança en el sector públic

1157

Enric Nomdedéu atribueix aquest increment des de 2016 a l’augment de la credibilitat i la confiança en el sector públic

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha multiplicat per díhuit les sol·licituds d’ajudes de les empreses per a contractar a persones desocupades des de 2016. 

D’aquesta manera, si en 2016 es van concedir ajudes per valor d’1 milió d’euros, en 2019, sense haver finalitzat el termini de concessió, s’han superat els 18 milions d’euros en els diferents programes de subvencions a les empreses.

De totes les ajudes disponibles, destaquen les sol·licitades per a incentivar la conversió de contractes de temporals a indefinits, als quals se’ls ha concedit quasi la meitat de tots els diners destinats, 9 milions d’euros.

Així mateix, destaca la quantitat concedida a les empreses perquè contracten a persones desocupades pertanyents a col·lectius vulnerables.

L’objectiu d’aquest programa és fomentar la contractació indefinida de persones en situació o risc d’exclusió social, acreditats pels Serveis Socials de qualsevol Administració Pública, persones desocupades de llarga durada, persones majors de 50 anys o persones amb diversitat funcional. Aquestes ajudes formen part del programa Avalem Experiència.

Ajudes a les empreses

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest increment de les ajudes en la recuperació de la confiança i la credibilitat del teixit empresarial en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. 

“Totes les nostres ajudes i subvencions -ha comentat Nomdedéu- han sigut consensuades i dissenyades amb els agents socials el que ha permés que s’adapten a les necessitats reals de les empreses valencianes”.

En aquest sentit, el responsable d’Ocupació ha informat que, ateses les peticions de les empreses, s’ha ampliat el termini de les ajudes i s’ha donat més termini perquè presenten la documentació.

A més, s’han fet més atractives les ajudes en el cas de contractacions indefinides, arribant fins als 25.000 euros.

Finalment, s’ha realitzat un important esforç en la difusió per a fer arribar les nostres ajudes a les empreses. Així, enguany s’ha celebrat per primera vegada una jornada per a difondre tots els nostres serveis entre les empreses fins i tot s’ha creat un grup de treball entre Labora i grans empreses per a millorar el servei publique.

Labora té obert el termini de petició de subvencions per a incentivar la creació d’ocupació entre persones pertanyents a col·lectius amb dificultats d’inserció laboral.

Així, hi ha ajudes de fins a 25.000 euros per a les empreses que contracten a joves menors de 30 anys, aturats de llarga durada o persones majors de 50, entre altres.

Enguany també s’han oferit ajudes per a l’autoocupació i perquè les dones autònomes embarassades contracten a algú que les substituïsca durant el seu permís de maternitat i fomentar així la conciliació.

Labora disposa d’una unitat especialitzada en la informació amb les empreses, l’Espai Empreses, que ofereix una atenció i serveis personalitzats en matèria d’intermediació laboral.

La formació és un altre dels aspectes més demandats per les empreses valencianes. En aquest sentit, Labora ofereix subvencions a mesura per a aquells sectors que requereixen de personal amb coneixements molt específics i ha posat en marxa la formació dual, en la qual les persones reben formació i pràctiques de manera simultània.

Per a poder adaptar la formació a les necessitats reals de les empreses Labora, junt a la Confederació Empresarial Valenciana i la Conselleria d’Educació, va constituir un grup de treball amb empreses tractores. Signatures com a Aigües de València, Dulcesol, Stadler, Royo, SPB o Embotits Martínez treballen amb l’Administració per a traslladar-los les actuals necessitats en matèria de formació i ocupació. 

En aquest sentit, el treball de captació d’empreses ja s’ha visibilitzat enguany amb importants captacions de personal per a empreses com Power Electrònics, Pollos Planes, o l’hamburgueseria Five Guys.

Les entitats privades interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l’apartat de subvencions de la web de Labora. El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitza el 31 d’octubre de 2019. La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat (consultar ací).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací