La Generalitat atorga diferents ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics purs i híbrids 

La iniciativa d'Ivace Energia s'emmarca en el Pla Moves, els fons del qual procedeixen del Fons Nacional d'Eficiència Energètica

1006

Aquesta iniciativa, a través d’Ivace Energia, s’enmarca en el Pla Moves, els fons del qual procedeixen del Fons Nacional d’Eficiència Energètica

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través d‘Ivace Energia, atorga ajudes econòmiques de 5.500 euros per a particulars i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 2.600 euros per als híbrids endollables.

Ivace Energia gestiona aquestes ajudes que s’emmarquen en el Pla Moves, els fons del qual procedeixen del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors i creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.

L’objectiu és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics, per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l’aire.

Segons ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector transport “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

Aquestes ajudes compten amb un pressupost per a 2019 de 2,38 milions d’euros i contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers.

Per a accedir a les ajudes, aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes. Fins al moment, un total de 68 concessionaris de la Comunitat s’han adherit a aquest programa.

Ajudes per a particulars, empreses i entitats

Poden beneficiar-se de les ajudes tant particular com les entitats i les empreses de la Comunitat, i la quantia de les ajudes varia en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així doncs, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats, les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes, aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros, tant per a pimes, particulars i entitats, i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions, les ajudes van des dels 4.000 als 15.000 euros.

Per a Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.

Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a la seua adquisició”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací