La pedra registrada en el nord de la província deixa unes pèrdues de 2.5 milions d’euros a la Plana Alta

742
La Unió assenyala que les previsions meteorològiques apunten a una setmana de tempestes i per tant es poden repetir les calamarsades

Actualitat Diària

La Unió de Llauradors informa que les tempestes del passat cap de setmana, acompanyades de calamarsa en molts casos, han afectat un radi d’acció d’unes 3.300 hectàrees en tota província de Castelló, concretament a la Plana Alta, amb unes pèrdues inicials superiors als 2,5 milions d’euros.

Els termes municipals més afectats són els de Cabanes, Benlloch, Vall d’Alba, Vilafamés, Oropesa, Benicassim i La Pobla Tornesa. Quant als cultius més afectats estan els ametlers (77%), cítrics (16%), fruita d’estiu (bresquilles, albercoc, pruneres i cireres) (4%), vinya (3%), noguera (0,7%) magranes, alvocat i caqui (menys del 0,5%).

La Unió assenyala que les previsions meteorològiques indiquen que estem davant una setmana de tempestes i per tant es poden repetir les calamarsades.

En aquest sentit demanarà a Agroseguro que agilite els peritatges en les parcel·les afectades que confirmen comunicat de sinistre i anima també a les persones agricultores a assegurar els seus cultius per a “així assegurar la tranquil·litat de tindre la collita a cobert de qualsevol sinistre”.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací