Els empresaris turístics exigeixen que no hi haja tracte diferent per raó de territori o vot en el Congrés

638

Reclamen l’aplicació immediata de l’acord sectorial signat amb els sindicats en tot el territori nacional

Actualitat Diària

“Cap tracte diferent per raó de territori o de vot en el Congrés”. Així de rotunds s’han manifestat els empresaris turístics de la Comunitat Valenciana en conéixer, d’una banda, que la CEOE ha negociat un acord per a l’ampliació dels ERTE molt perjudicial per al sector i que Canàries ha negociat un tractament especial amb un vot com a moneda de canvi per a la prolongació de l’estat d’alarma dimecres passat.

La situació actual que està vivint el sector turístic no admet ni discriminacions ni tractes diferents per territoris. Ni se li pot aplicar el mateix règim que a altres indústries ni hi ha empresaris hotelers que estiguen patint conseqüències diferents per raó de la comunitat en la qual es troben. L’afectació és absoluta i idèntica en tot el sector per a tot el territori nacional, i això és el que s’ha de regular com més prompte millor.

Els empresaris turístics han tornat a mostrar el seu enuig pel poc nivell que mostra la classe política en aquesta crisi. Aquest enuig pot resumir-se en poques paraules: Què estava fent el representant de Compromís en el Congrés que no estava defensant igual que la diputada canària els interessos dels valencians? O és que vol que la discriminació històrica que patim ens arrossegue també en aquesta crisi?. I també els diputats valencians del PSOE o del PP podrien estar negociant per a defensar els interessos dels quals els hem triats o votat en lloc de seguir en les seues posicions de comoditat elitista.

Benicàssim, platja Heliòpolis

“Els empresaris turístics no som causants d’aquesta crisi. Nosaltres i els nostres treballadors som tan víctimes com la resta i no se’ns pot fer responsables de la solució a pesar que treballem cada dia perquè s’accelere la normalitat. Per això, l’acord que a nivell sectorial s’ha signat amb els sindicats per al sector de l’hostaleria ha de ser respectat en la seua integritat tant pel Govern com per la CEOE perquè la situació del turisme no és la mateixa que la de la indústria manufacturera”, han afirmat.

Els hotelers de la Comunitat Valenciana han remés aquest matí sengles cartes tant al president de la CEOE, com al de CEV i al de la patronal hotelera nacional CEHAT amb aquesta petició. “El turisme començarà a funcionar quan puga, cadascun en funció de les seues circumstàncies particulars però cap empresari mantindrà tancada la seua empresa si pot treballar encara que siga sota mínims. Per això és necessari aquesta protecció especial. Perquè si no protegim al nostre sector més estratègic, estarem fent un mal servei a la pròpia recuperació i el pagarem car”.

La improvisació de la desescalada, tan perjudicial com la pròpia pandèmia.

Després de quasi dos mesos de tancament no sembla ni apropiat ni admissible que les reobertures estiguen presidides per la improvisació o per la descoordinació manifesta, causant més danys fins i tot a les empreses. No és de rebut que, en les actuals circumstàncies, les empreses coneguen amb 48 hores d’antelació que no podran obrir els seus establiments a la Comunitat Valenciana perquè no estan en alguna de les deu àrees autoritzades, quan s’havia anunciat tot el contrari.

Des de Hosbec volem demanar una vegada més a tots els responsables polítics més eficàcia, més professionalitat i una major empatia amb tots els que estem patint les conseqüències d’aquest drama econòmic i social en el qual ens trobem.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací