L’Ivace reformula el seu pla de suport a l’ecosistema emprenedor amb mesures de recuperació per a empreses emergents

655

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha reformulat el seu pla d’activitats de 2020, dotat amb 1,5 milions d’euros, per a donar suport a la coordinació de l’ecosistema d’emprenedoria de la Comunitat i potenciar l’emprenedoria innovadora d’alt valor afegit, com a resposta a la crisi econòmica actual provocada per la pandèmia de COVID-19.

Els centres europeus d’empreses innovadores (CEEI) de la Comunitat Valenciana són les entitats encarregades d’executar aquest pla, l’objectiu del qual és enfortir la xarxa d’entitats de suport a l’emprenedoria innovadora.

“Una xarxa molt consolidada en la Comunitat en la qual es recolzen moltíssimes persones emprenedores, ‘startups’ i empreses innovadores i la labor de les quals en la recuperació d’aquest sector és essencial per la seua proximitat i profund coneixement de les persones emprenedores i de les empreses innovadores que hi ha en la Comunitat”, ha assenyalat el conseller d’Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Entre les mesures que inclou aquest pla, està el desenvolupament d’una metodologia innovadora per a la detecció de necessitats territorials i sectorials.

Aquesta metodologia s’aplicarà a través de grups de treball, amb l’objectiu d’identificar oportunitats de dinamització del teixit empresarial, localitzar i explotar sinergies entre organitzacions i empreses i oferir solucions col·laboratives d’abast territorial.

Es concretaran també accions aplicant el programa BIK CEEI, un sistema d’innovació guiat per al qual s’utilitza la metodologia de ‘Design Thinking’, validat l’any passat perquè les entitats i agents de l’ecosistema emprenedor donen suport a la recuperació de les anomenades ‘startups’ o empreses emergents i empreses innovadores.

“L’experiència i bons resultats obtinguts a través del programa BIK CEEI -ha indicat Climent- ens facilitarà l’adaptació de les actuacions previstes a la nova situació generada per aquesta pandèmia”.

Rafa Climent ha afegit que es treballarà per fases. Una primera on s’estudiaran nous models de negoci; la segona se centrarà en donar suport a la reorientació de les empreses i, finalment, es treballarà en la detecció de noves oportunitats de negoci.

A aquestes mesures se sumarà la creació d’una plataforma de col·laboració empresarial i tecnològica que, a través d’un mapa geolocalitzat d’empreses i entitats, ajude a identificar oportunitats de col·laboració, al mateix temps que permetrà detectar empreses tractores valencianes per a potenciar la seua col·laboració amb ‘startups’ i empreses innovadores de la Comunitat.

Finalment, s’està treballant en la definició d’un Programa ‘online’ de Capacitació d’Agents, dirigit a secundar de manera telemàtica l’atenció a persones emprenedores i pimes per part d’agents amb temes centrats, principalment, en l’eixida de la crisi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací