La Unió quantifica en 2,5 milions d’euros les pèrdues per la pedra caigua el cap de setmana a Castelló

608

El cultiu més afectat és l’ametler, seguit dels cítrics (fonamentalment mandarines) i en menor proporció ja garroferes, vinya, cereals i fruita

Actualitat Diària

La Unió de Llauradors informa que la pedra del cap de setmana deixa més de 2.300 hectàrees afectades; quasi totes a les comarques castellonenques de la Plana Baixa, Plana Alta i l’Alcalatén, amb unes pèrdues estimades en uns 2,5 milions d’euros.

El cultiu més afectat és l’ametler, seguit dels cítrics (fonamentalment mandarines) i en menor proporció ja garroferes, vinya, cereals i fruita.

Les pèrdues en l’ametler poden ascendir al voltant dels 1,3 milions d’euros i en els cítrics s’elevarien a 1,1 milions d’euros. La resta, fins als 2,5 milions estimats, es repartiria en els altres cultius.

Cítrics afectats

A la comarca de la Plana Baixa les localitats més perjudicades per la pedra van ser sobretot Artana i Borriana i ja en menor mesura Vall d’Uixó i la Vilavella. A la Plana Alta el terme municipal amb majors danys és Vall d’Alba i a l’Alcalatén és Les Useres.

També es van produir danys en una zona muntanyenca de comarca alacantina de la Marina Baixa, de prou menor importància que a Castelló, i que van afectar el cultiu de l’ametler.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací