El Banc d’Aliments d’Alcalà Alcossebre triplica el seu pressupost per atendre prop de 200 famílies

701

El tipus d’aliments que es reparteixen són de tipus no perible com a llegums cuits, conserves, pasta, alimentació infantil, llet, batuts i oli d’oliva

Actualitat Diària

El Banc d’Aliments d’Alcalà-Alcossebre, gestionat per la Regidoria de Benestar Social i l’Associació de Recursos Sanitaris Azahar, ha atès a un total de 189 famílies amb 378 usuaris en el que portem d’any. Això suposa un augment significatiu respecte a altres anys, motivat per la crisi econòmica que ha suposat la pandèmia de Covid-19. Aquesta situació ha derivat en què s’haja hagut de triplicar el pressupost inicialment previst, a causa de l’increment de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica i requereixen comptar amb aquest servei de repartiment d’aliments. Inicialment, el pressupost municipal del Banc d’Aliments per a aquest any 2020 estava contemplat en 3.000 euros però, motivat per l’augment de sol•licituds, el consistori ampliava la partida amb 3.000 euros més per a arribar als 6.000 euros. Ara, a través de la sol•licitud presentada per l’Ajuntament, el Banc d’Aliments d’Alcalà-Alcossebre ha estat acceptat com a Organització Associada de Repartiment del Programa 2020 del Fons d’Ajuda Europea per a les Persones Més Desfavorides (FEAD) el que suposarà que, al juliol i setembre, es rebin dos lots d’aliments valorats en més de 3.000 euros. D’aquesta manera, el Banc d’Aliments ha multiplicat per tres el seu pressupost inicial amb la finalitat que cap família en situació de vulnerabilitat econòmica quedi sense atenció. El tipus d’aliments que es reparteixen són de tipus no perible com a llegums cuits, conserves, pasta, alimentació infantil, llet, batuts i oli d’oliva i els lots es preparen tenint en compte les necessitats de cada família.

La regidora de Benestar Social, Marien Traver, explicava que “és evident que moltes famílies que abans no feien ús d’aquest recurs social han hagut d’acudir per a poder comptar amb aliments. Es tracta, en molts casos, de persones afectades per ERTOs que encara no han rebut la seua prestació o per persones que han cessat la seva activitat econòmica a causa de la pandèmia de Covid-19”. Traver valorava molt positivament “entrar a forma part del Programa 2020 del Fead ja que això suposa que, dues vegades a l’any, ens arribarà una remesa important d’aliments que ampliarà les provisions del nostre Banc d’Aliments local”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací