La Policia de la Generalitat sanciona a 669 establiments per incomplir la norma COVID-19

425

Actualitat Diària

Els grups d’Establiments i d’Espectacles de la Policia de la Generalitat han sancionat a 669 establiments des que es va activar el segon estat d’alarma el passat 25 d’octubre per incomplir la normativa COVID-19. En aquest període, els agents han inspeccionat o controlat 22.860 establiments i comerços en la Comunitat Valenciana, supervisant el compliment de la normativa COVID-19 i de la Llei d’Espectacles 14/2010.

Des de l’inici del segon estat d’alarma, la Policia de la Generalitat ha detingut a 21 persones per desobediència; ha aixecat 1.317 actes a persones que incomplien l’obligació d’usar màscara o que no respectaven la distancia persona de seguretat; i ha interposat altres 430 actes per saltar-se el toc de queda.

En total, s’han identificat 9.255 vehicles i a 16.901 persones, a les quals ha informat de l’ús correcte de la màscara i de la necessitat de complir les mesures higienicosanitàries per a evitar la propagació del coronavirus. D’altra banda, en el transcurs d’aquests controls s’han imposat 480 sancions per tinença o consum de drogues o d’armes.

D’altra banda, la Policia de la Generalitat ha realitzat 2.130 patrulles en les estacions i línies de metro o tramvia de València i Alacant; i altres 933 patrulles en hospitals. Ha realitzat 81 auxilis humanitaris.

La unitat adscrita de la Policia Nacional, en col·laboració amb els diferents cossos i forces de seguretat i les policies locals de les diverses poblacions que han resultat confinades durant el període del segon estat d’alarma, ha controlat els accessos a aquests municipis per a fer efectiu el seu tancament perimetral i el compliment de la normativa COVID-19 en els seus establiments i àrees comercials.

Des de l’inici de la pandèmia també col·labora en els dispositius de recepció i custòdia de material sanitari, i en l’actualitat en la recepció i custòdia de les vacunes contra la COVID-19.

Durant els pròxims caps de setmana i davant les noves restriccions decretades per Consell que impliquen el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants, la Policia de la Generalitat intensificarà els seus controls i operatius especials de vigilància.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací