La CEV s’incorpora al Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa

433

Actualitat Diària

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) s’ha incorporat al Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, en un acte celebrat hui en la seu de la FUE-UJI.

Salvador Navarro, president de la CEV, ha subscrit l’acta d’adhesió en presència de la rectora de l’UJI i presidenta de la FUE-UJI, Eva Alcón; i del president executiu de la Fundació, Carlos Cabrera, actuant com a fedatari el notari Ernesto Tarragón.

Sebastián Pla, president de CEV Castelló, del Consell Social de l’UJI i vicepresident de la Fundació; Gloria Serra, gerent de la FUE-UJI; Modesto Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació UJI i José Vicente Guinot, president de FEPAC-ASAJA, que ha sigut designat representant de la CEV Comunitat Valenciana en el Patronat FUE-UJI, han assistit a l’acte, que per motius de seguretat sanitària s’ha celebrat amb aforament reduït i complint l’estricta normativa imposada a causa de la pandèmia.

La rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la FUE-UJI, Eva Alcón, ha destacat que aquesta adhesió de la CEV al Patronat «ajuda a enfortir els vincles entre la Universitat i el teixit social i productiu, una aposta estratègica de l’UJI». En aquest sentit, Alcón ha subratllat que «amb la CEV s’incorpora a l’organització que representa més del 95% del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i que, a més de la seua implantació autonòmica, té una presència provincial que ajuda a entendre i atendre les necessitats del territori».

A més, ha subratllat que tant l’UJI com la CEV comparteixen la visió sobre el «paper decisiu de la digitalització, la innovació, la formació i la internacionalització per a afavorir els entorns empresarials competitius i la generació d’oportunitats». Finalment, la rectora ha afirmat que la incorporació de la CEV al Patronat de la FUE-UJI «llança el missatge clar que, en un moment de crisi com l’actual, cal sumar esforços, potencial i recursos per a donar una millor resposta als desafiaments que tenim com a societat».

En el transcurs de la trobada, Salvador Navarro ha mostrat el seu interés a acostar la Universitat i l’empresa. «La Universitat ha de mantindre el seu perfil investigador i generador de coneixement i innovació, però buscant, al mateix temps, sinergies amb la realitat empresarial». Com ha assegurat el president de la CEV, ambdues es necessiten mútuament i, especialment en la situació actual, «serà fonamental que parlem el mateix llenguatge». «La incorporació de la CEV a la FUE-UJI és un pas més per a reduir la distància que encara existeix entre la Universitat i l’empresa. Mentre no ens acostem serà difícil avançar», ha afirmat.

Per part seua, Carlos Cabrera ha expressat la satisfacció de la FUE-UJI per aquesta última incorporació, la primera del 2021, al màxim òrgan de govern de la Fundació. «Que la CEV s’integre hui en el nostre Patronat és la millor de les notícies i un aval d’incalculable valor per a la Fundació. Portar cap a la Universitat de Castelló la representació de la patronal empresarial era la baula que quedava per tancar, un pas més cap a la integració de la CEV a la nostra província, afavorint un major arrelament en la nostra societat».

En el transcurs de l’acte, el president de la CEV ha incorporat el logotip de la Confederació al panell d’empreses i entitats del Patronat i ha rebut l’anagrama que reconeix a la CEV com a Entitat Patró de la FUE-UJI.

Amb l’adhesió de la CEV, el Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa suma 32 empreses i entitats que avalen amb la seua presència la raó de ser de la Fundació, creada en 1993 per a servir de nexe d’unió entre la Universitat Jaume I i l’entorn socioeconòmic castellonenc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací