La planta de residus d’Alfara compta amb un nou separados magnètic

511

Actualitat Diària

La Planta de Tractament de Residus d’ Algímia d’ Alfara continua millorant el pretractament dels residus, amb l’objectiu principal d’incrementar el percentatge de recuperació i reduir el material amb destinació a abocador. Prova d’això és el nou separador magnètic per a la recuperació de fèrrics instal·lat recentment en la línia de CSR, la qual cosa millorarà la seva qualitat.

El nou separador, finançat per la Generalitat a través de les subvencions rebudes en 2020, se suma als altres separadors existents en diferents parts del pretractament (rebuig, fracció a compostatge, balístic, rebuig a prefafino, enfonsat de tromel fracció FOS i taula densimétrica d’afinament), amb un rendiment mitjà de recuperació del material fèrric que entra barrejat en la fracció resto del 73.88%, aconseguint percentatges de recuperació d’aquest subproducte del 1.26%.

El president del Consorci Palància Belcaire ha destacat l'”eficaç gestió” realitzada en la planta, que es basa en una “millora contínua dels circuits de tractament amb l’ús de les Millors Tècniques Disponibles (MTD´s) que permeten millorar l’eficiència del pretractament dels residus i aconseguir l’objectiu principal del Consorci d’augmentar el percentatge de recuperació i reduir el dipòsit en abocador. Tot això adoptant totes les mesures de prevenció necessàries per a mitigar els potencials impactes ambientals derivats del tractament”.

En el Complex de Valorització i Eliminació de Residus Urbans de Algímia d’ Alfara es recupera més del 60% dels residus que entren. En concret, es valora la matèria orgànica en bioestabilizado i compost i se separa la resta de fraccions per a la seva posterior valorització, com ara envasos lleugers, paper i cartó, briks, metalls, alumini… Amb unes certes fraccions de difícil valorització, com el tèxtil contaminat per la fracció orgànica i el film, es produeix CSR per a la seva posterior valorització, la qual cosa permet reduir notablement el rebuig.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací