La plaça de bous portàtil comença aquest dissabte en Vila-real després d’aconseguir l’aprovació per part de la Generalitat Valenciana

593

La celebració d’aquests actes ha provocat polèmica entre l’oposició, les xarxes socials i part de l’equip de govern

A.K.H/ Actualitat Diària

L’Ajuntament de Vila-real, junt amb una empresa taurina, ultima els preparatius per obrir la plaça de bous portàtil en enfront del jardí Jaume I per oferir espectacles taurins complint amb la normativa vigent i les mesures entre les quals es troba el límit d’aforament, l’ús de màscares, la prohibició de fumar i la distància social. Els actes es celebraran tots els cap de setmana des del 26 de setembre fins al 18 d’octubre. El 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, tindran especial protagonisme les penyes i entitats taurines.

Aquesta decisió, que recau en l’aprovació per part de la Generalitat Valenciana, ha provocat polèmica en les xarxes socials i entre diferents partits polítics. I és que mentre altres ciutats com Saragossa suspenen la Feria Taurina del Pilar, Vila-real inaugura el pròxim dissabte 26 a les 18:00 hores la plaça portàtil, que tindrà un aforament de 800 persones, amb la ramaderia Navarro D. José Arriazu e Hijos.

El Partit Animalista Contra el Maltracte Animal (PACMA) creu que “ens posen en perill a tots i totes per seguir torturant animals”. Mentre que Compromís per Vila-real proposa que la plaça de bous portàtil servisca per a acollir actes culturals i no de maltractament animal. A més, el grup municipal es queixa de la “poca lleialtat” amb els partits de l’oposició i de conéixer aquesta notícia pels mitjans de comunicació.

En l’equip de govern, format pel PSOE i Podemos , no tots estan d’acord en la celebració de l’acte taurí. José Ramón Chalmeta, regidor d’Agricultura i portaveu de Podemos, es mostra en contra d’aquesta proposta, ja que “és un acte però no cultural” i recorda que no ha sigut una decisió presa per part de l’Ajuntament sinó d’una empresa privada. El consorci no té potestat per cancel·lar-ho. Respecte a les declaracions de Compromís, Chalmeta subratlla que aquest partit no va votar en el ple en contra de suportar el sector taurí com si va fer Podemos “i ara s’abandera de la situació”. El regidor afegeix que li agradaria poder “reconvertir el sector” i “canviar les lleis” perquè no es maltractara més als animals.

Les xarxes socials també s’han fet eco i el debat entre taurins i antitaurins omplen els conters de Facebook i Twitter. Una usuària d’aquesta última xarxa publica: “Els xiquets i joves que esmorzen tancats en classe mantenint la distància (bé, correcte) però que se’n vagen a berenar junts a la plaça de bous. Total, a la biblioteca a estudiar no poden anar perquè està tancada. Vila-real avança però en direcció contrària” i una altra comenta: “Sembla que la Covid només té presència en teatres, concerts, museus i biblioteques on continuen fortes restriccions, però maltractar un animal? Res”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací