La Nit de Xulla de Vila-real és declarada de Festa d’Interés Turístic Provincial per la Generalitat

1130

La petició formal es va fer fa menys d’un any a través d’una declaració institucional que va ser impulsada pel PP. Vila recorda que des que el que fora alcalde de la ciutat Batiste Carceller introduïra la Xulla en els festejos patronals al maig del 1979, la ciutat no ha faltat a la cita amb una festa única i original

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) acaba de publicar la resolució per la qual la Generalitat atorga la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana a la Nit de Xulla de Vila-real.

El regidor de Turisme i Festes, Diego Vila, assegura que “hui és un gran dia per a tots els vila-realencs” i assenyala que “podem felicitar-nos perquè des de hui Vila-real compta amb nova festa d’interés turístic, que se suma a altres que ja ens han ajudat en els últims anys a posicionar-nos en el focus del turisme provincial i a atraure visitants, com són la de la Setmana Santa, la Fira de Santa Catalina o la Cavalcada de Reis”.

Cal recordar que tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament es van unir fa poc menys d’un any, en el Ple ordinari de maig del 2018, a través d’una declaració institucional acordada arrel d’una moció presentada pel PP, per a sol·licitar formalment l’inici dels tràmits d’elaboració de la documentació necessària per a demanar a la Generalitat Valenciana que la Nit de Xulla rebera aquesta declaració oficial. Al setembre es va remetre tota la documentació a la Secretaria Autonòmica de Turisme i, després de l’anàlisi detallada de l’expedient, a finals del mes de febrer es va decidir resoldre favorablement la concessió de la distinció, donada a conéixer hui, la qual cosa suposa la inscripció de la Xulla al Registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic de la Comunitat Valenciana.

“Han sigut uns mesos d’espera amb un resultat positiu que no només repercuteix en les festes patronals que celebrem cada any en honor a Sant Pasqual i a la Mare de Déu de Gràcia, sinó que també afecta positivament a les festes que els nostres múltiples barris organitzen durant a l’any, on tampoc falta la Xulla”, indica Vila.

“Des que el que fora alcalde de la ciutat Batiste Carceller introduïra la Xulla en els festejos patronals al maig del 1979, Vila-real no ha faltat a la cita amb una festa única i original de llarg a llarg del nostre territori, que s’ha convertit en una tradició molt nostra”, explica l’edil, qui destaca que “és irrenunciable: cada dilluns de festes, tant al maig com al setembre, faça el temps que faça, eixim al carrer i, en germanor, amb amics, veïns i familiars, ens reunim al voltant de la taula per a gaudir d’aquesta tradició que ja compta amb el reconeixement oficial que mereixia i que farà que, a partir d’ara, la valorem i visquem amb més intensitat si cap”.

Per part seua, l’alcalde, José Benlloch, ha felicitat durant el Ple ordinari a tots els vila-realencs i, especialment, a tots els grups polítics “pel treball conjunt realitzat en pro d’una de les nostres festes més singulars”. Benlloch, destaca que “aquest és un nou assoliment que hem aconseguit units, per a fer un reconeixement a una festa que ens uneix des de fa 40 anys i que representa a la perfecció la nostra idiosincràsia com a poble i el nostre caràcter mediterrani de viure els festejos al carrer, en germanor i amb un costum tan nostre, com és gaudir junts de la gastronomia”. Així mateix, ha assegurat que “continuarem treballant per a incrementar el nivell d’aquest títol”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací