La Nit de l’Art de Castelló pren el carrer amb 100 activitats per a tota la ciutadania

321

La cita es durà a terme en dues jornades, divendres 12 i dissabte 13 de maig

Actualitat Diària

Cent activitats componen el programa d’aquest cap de setmana en una nova edició de la Nit de l’Art de Castelló. La cita, en les seues dues jornades, divendres 12 i dissabte 13, comptarà aquest any amb un programa més eclèctic que mai, amb dansa, música, performance, instal·lacions, tallers, rutes i visites guiades, xerrades i accions al carrer, a més d’obrir fins 40 espais i  exposicions per tota la ciutat i estudis d’artistes fins a la mitjanit.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló impulsa la iniciativa amb l’Associació Asaco, amb la col·laboració amb projectes específics del Consorci de Museus de la Comunitat, la Diputació Provincial i l’UJI. A més, Castelló estableix un intercanvi amb la Nit de l’Art d’Altea, amb l’Homenatge a l’aigua’ de Jean Cocó al Metcas, i obri de nou l’agenda a associacions, entitats, col·lectius, artistes i institucions, des de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny i el Col·legi d’Arquitectes o el Conservatori Professional de Dansa, entre molts altres.

Des del divendres a les 18.00 hores fins al dissabte a mitjanit, la ciutat obre les portes dels seus espais culturals i la Nit de l’Art pren el carrer, amb iniciatives que van des d’una immersió creativa sota el títol d’Implicar-te’ al carrer Cavallers, amb Pere Ribera i Mocete; a les ‘performances’ com la dedicada a Goya i el seu univers, ‘Volaverunt’, divendres, a càrrec de Maria Carmen López Olivares, Tere Colomé, Melchor Zapata, Agustín Falomir, Tania Traver, Agustina Ortega i Georgia Iordache amb pintura en viu a Cavallers; a Mario Varela a la plaça de les Aules; o la ‘Labor Intro-poética’, del Col·lectiu El Almadar a Notari Mas, amb Marcelo Díaz, Ruth Sancho, Eloy Sánchez, López Olivares i Carlos Martínez, entre altres.

De la desfilada de moda de l’alumna de l’EASD al mateix centre, a la performance ‘Perceptions’ de Col·lectiu Cúmul, es passa a l’actuació musical de Veus Atrevides o Las Fellini o Cant d’Estil o el ‘Prostíbulo poético’ al Casino Antic, on es farà una visita al mural de Ramón Catalá. I la dansa pren protagonisme, amb les actuacions d’alumnat del Conservatori Professional de Castelló i el Conservatori Calasancio. De les activitats familiars de la ‘Reconnexió natural’ es connecta amb el circ de La Finestra Nou Circ a Hort dels Corders.

Aquest any, a més de l’obertura d’11 estudis, com els d’Anna Vernia, Arte Blanco, Taje Away, Jorge Ortiz, Luis Bolumar, Museo Azul, Lucía Moya, Sara Lloret, Paqui Fuster o Antoine Gozalbo, s’ha establert, per al dissabte, quatre rutes, que recorreran espais i exposicions com les de ‘El silenci d’un pati’ o Rotspanier, a Menador Espai Cultural; José Collado al Museu d’Etnologia; Julián Barón a la Llotja del Cànem; o ‘Género fluido y respeto’ de l’Escola d’Arts al centre i itinerant per diferents punts de la ciutat, entre altres propostes, que es poden consultar en el web www.nitdelartcastello.com.