La Mostra Agroalimentària de Borriana posa en valor les clementines de la Plana

634

Actualitat Diària

El regidor d’Agricultura, Vicent Granel, ha presentat al costat dels representants de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, José Montoliu i Juan Vicente Moros, una nova edició de la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana Baixa, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 31 de gener, emmarcada en les festes patronals de Sant Blai i que enguany posa l’accent en els beneficis, i els avantatges de les clementines de la Plana.

En aquesta ocasió, la Mostra aposta en les conferències programades per posar en valor el producte tradicional del municipi, la taronja, i més concretament la clementina, remarcant les seues possibilitats gastronòmiques, els seus valors d’alimentació saludable i de proximitat, i la conveniència d’aconseguir la denominació d’origen.

Vicent Granel ha explicat que la Mostra se celebra des de fa dos dècades i s’ha convertit en “una ferramenta més per a oferir a la ciutadania informació referent a l’alimentació, l’agricultura i en un fòrum entre persones que, d’una forma o d’una altra, estan lligades als sectors econòmics que tenen a veure amb l’agroalimentació”.

José Montoliu, després d’agrair a l’associació d’Ames de Casa i a l’Ajuntament la seua col·laboració en la Mostra i en la promoció “dels nostres cítrics, dels productes de proximitat i de l’alimentació saludable”, ha reivindicat la citricultura com a “patrimoni”, al mateix temps que ha sol·licitat a les diferents administracions “la seua implicació i la seua ajuda en la cerca de solucions per a la crisi i problemes que està patint el sector citrícola”.

Juan Vicente Moros, en la seua intervenció, ha informat de les diferents conferències que inclou la Mostra. Així, el dilluns 27 de gener, el pastisser Òscar Vicent de la pastisseria Punt de Neu, a partir de les 17.30h oferirà en la Sala de Plens municipal la conferència ‘La Taronja: textures i sabors’.

El dimarts 28, a la mateixa hora i també a la Sala de Plens del consistori, se celebrarà la xarrada de Manuela Batista Doménech, Consultora Sènior de Qualitat d’Intercoop Consultoria, sobre ‘les denominacions d’origen: una posada en valor de la nostra fruita’.

Sobre aquest tema, Moros ha apuntat la transcendència, la rendibilitat, els beneficis i els avantatges que aportaria la implantació de la denominació d’origen de la clementina de la Plana, encara que ha matisat que “és un propòsit de difícil consecució”.

A més, divendres 31 en el Centre Municipal de Cultura la Mercè hi haurà dos conferències dirigides a l’alumnat de 1r i 2n de l’ESO, referent a l’alimentació saludable ‘Som el que mengem’, a càrrec de Paloma Roures Edo, consultora d’AOVE d’Intercoop Consultoria.

Paral·lelament, com ja és tradició en la Mostra Agroalimentària, l’associació d’Ames de casa de Borriana s’encarregarà, a més de participar activament en les conferències, d’oferir una degustació per a les persones assistents en la qual, novament, la taronja i el seu suc seran els protagonistes, encara que complementats amb un menú variat.

Finalment, el regidor, Vicent Granel, i els responsables de la Cooperativa, Montoliu i Moros, han volgut “convidar a tothom a participar en les conferències i conèixer més de prop aquesta Mostra i, sobretot, el valor i la transcendència de les nostres taronges”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací