La Diputació aprova una línia econòmica per a programació cultural en “totes les comarques de la província”

567

Actualitat Diària

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha anunciat que la Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà demà dimarts l’obertura d’una línia de subvencions per valor de 350.000 euros per al finançament de programes culturals en 2020, a la qual s’accedirà pel procediment de concurrència competitiva. Són ajudes que “s’han dissenyat perquè tots els pobles de la província puguen tindre Cultura posant en marxa projectes dinamitzadors”. En aquest sentit, ha assenyalat que “és important que les associacions culturals de les nostres comarques compten amb el suport de la Diputació”.

Podran optar a aquestes subvencions les associacions d’índole provincial que vagen a desenvolupar activitats i programes de promoció i difusió cultural de festivals o mostres de cinema, música o teatre; concursos, certàmens i exposicions d’arts gràfiques o visuals; jornades, conferències i congressos; jocs tradicionals i edicions o publicacions per a la divulgació de fets i esdeveniments històrics i culturals. Les ajudes no podran excedir la quantitat de 5.000 euros ni superar el 50% del pressupost de l’activitat.

Les associacions que opten a aquestes ajudes hauran d’estar inscrites en el Registre d’Entitats Culturals de la Diputació. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà d’un mes a partir de la data de publicació en el BOP.

En 2019 es van concedir 241 subvencions d’aquest tipus, xifra que la diputada de Cultura espera superar en el present exercici. Ruth Sanz anima que “es presenten a aquestes ajudes totes aquelles associacions que vulguen desenvolupar un programa cultural que siga compatible amb el que es recull en les bases”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací