La inversió de Huawei a Vila-real: Pantalles tàctils, xips per a detectar la recollida de residus i 400 mòbils prestats

793

Benlloch assegura que els xinesos han volgut invertir en Vila-real per la qualitat del teixit associatiu de la ciutat

Rafa Mezquita/Actualitat Diària

Vila-real presentarà demà en societat i amb la presència dels dirigents de la tecnològica taiwanesa Huawei el projecte smart city que té previst dur a terme a la ciutat i que van fer publico durant el Mobile World Congress que es va celebrar a Barcelona el mes de març.

L’alcalde, José Benlloch, va avançar a aquest mitjà els motius d’un acord que “ha costat molt d’esforç per la dificultat burocràtica i per l’idioma, que feia més difícil arribar a entendre’ns”. Encara així, destaca que després de donar-li forma “han estat molt valentes perquè pensàvem que no estàvem preparats per a fer aquest pas a la ciutat”.

El munícipe assegura que a l’empresa asiàtica li ha cridat molt l’atenció el teixit associatiu amb el qual compte Vila-real: “En una gran ciutat tot es difumina més i ells el que necessiten són recerca social i no material, com succeeix a Madrid, Barcelona i València”. “Hem fet un treball de convenciment molt important en la innovació i per això som presidents d’aquesta xarxa en la Comunitat”, insisteix Benlloch.

Benlloch també va desgranar a Castelló Información alguna de les inversions que Huawei pretén dur a terme. “Ens deixaran 400 telèfons gratuïts per a detectar que aplicacions són les més utilitzades pels veïns voluntaris, instal·laran xips per a la recollida d’escombraries, que alertaran quan el contenidor estigui complet i també algunes accions municipals com a pantalles tàctils d’informació a l’ajuntament entre altres coses”.

A més, assegura que pròximament també es crearà un observatori per a un ús ètic de les noves tecnologies. “Des de 2011 estem fent un treball molt important i és del que més orgullós em sento com a alcalde, perquè aquest moviment social ha generat les marques de ciutat amb les quals comptem”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací