La indústria ceràmica espanyola queda exclosa del procés antidúmping del Golf Pèrsic

676

Actualitat Diària

El Comitè Ministerial d’Indústria del Consell de Cooperació dels països del Golf (GCC) ha ratificat i publicat en el Butlletí Oficial del GCC l’informe final del procediment de recerca antidúmping sobre les importacions ceràmiques originàries d’Espanya, l’Índia i la Xina.

L’informe final publicat confirma l’exclusió d’Espanya de la imposició de mesures antidúmping per a les importacions de rajoles ceràmiques, la qual cosa li permet continuar venent als països del Golf sense imposicions addicionals.

Segons es pot extreure de l’informe final de la recerca, les rajoles ceràmiques espanyoles no han estat sancionades ja que aquestes “no han afectat els preus del Golf i no han tingut un clar impacte en la situació de la indústria del Golf en general”. Per contra, les importacions procedents de l’Índia i la Xina sí que estaran subjectes a l’aplicació d’aranzels que estaran entre el 17,6% i el 106%, en funció de la situació de cada exportador.

El Consell de Cooperació dels països del Golf (GCC) va obrir al novembre de 2018 una recerca antidúmping contra les importacions de rajoles ceràmiques espanyoles (partides aranzelàries 6907.21/22/23/40). Els països que formen part del GCC són: Aràbia Saudita, Bahrain, Kuwait, Unió dels Emirats Àrabs, Oman i Qatar, tots ells mercats als quals exporta la indústria azulejera espanyola.

Suposen un 5,7% del total de vendes internacionals

Les exportacions de rajoles ceràmiques espanyoles als països integrants del GCC van aconseguir en 2019 els 160,8 milions d’euros, la qual cosa suposa el 5,7% del total de les vendes internacionals.

El Quality Mark a Aràbia Saudita, principal destinació d’exportació del Golf del sector, està suposant el tancament del mercat per a la majoria d’exportadors espanyols

L’èxit de l’expedient antidúmping és un pas endavant en les exportacions espanyoles al Golf, no obstant això, les exportacions a l’Aràbia Saudita, el nostre principal mercat de la zona, segueixen condicionades pel Quality Mark, una mesura que des de setembre de 2019 està suposant un fre per a totes les exportacions a aquest mercat i que en la pràctica s’ha convertit en una barrera comercial que es tradueix en el cas d’Espanya en unes pèrdues aproximades d’uns 70 milions d’euros fins a l’abril passat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací